Gå direkt till innehållet

Dags att belöna en förespråkare för skogsbranschen – föreslå en Pro skog-pristagare i ditt landskap

Nyhet - 28.02.2023 08:41

Känner du någon som skulle förtjäna ett pris för sitt arbete för hållbart och mångsidigt skogsbruk? Eller finns det ett företag i ditt landskap som arbetar innovativt i skogsbranschen? Nu kan du föreslå en Pro skog-pristagare senast den 11 april.

Pro skog är ett pris som landskapens skogsråd delar ut för ett aktivt, innovativt och fruktbart arbete för att nå målen i de regionala skogsprogrammen. Skogsråden utser pristagaren utifrån de förslag som lämnats in. Pristagaren kan vara en person, en arbetsgrupp, ett företag eller någon annan sammansättning.  

Du kan föreslå pristagare på ett färdigt formulär som finns på Skogscentralens webbplats fram till 11.4.2023.  

Delas ut för andra gången 

I vår är andra gången som Pro skog-prisen delas ut. I fjol fick 19 personer eller aktörer i olika delar av landet ta emot priset. 

- I samband med att Pro skog-diplomet överräcks planterar man ett träd på en plats som pristagaren valt. Trädet symboliserar växande, framtiden och gemenskap, och påminner om att våra val har betydelse för framtiden, säger kontaktdirektör Helena Herttuainen vid Finlands skogscentral. 

Skogsprogrammen främjar hållbart skogsbruk 

Pro skog-priset uppmuntrar till aktivitet för att nå målen i de regionala skogsprogrammen.  

Det finns fjorton regionala program, och de främjar en mångsidig och hållbar användning av skogen. Målet är att skapa mer arbetstillfällen och välfärd i landskapen, trygga skogsnaturens mångfald och gardera oss mot klimatförändringen. 

Föreslå en Pro skog-pristagare före 11.4.2023. 

Mer om priset finns att läsa på Skogscentralens webbplats

Mer information ger: 

Helena Herttuainen 
kontaktdirektör 
050 475 4770 
Finlands skogscentral 
helena.herttuainenatmetsakeskus.fi 

 

Skogscentralen planerar återställande av torvmarker och naturvård på tusentals hektar i Helmi-programmet Nyhet - 24.02.2023 08:14
Kan man rena vatten med träknippen? – försök ska ge svar Nyhet - 10.03.2023 08:29