Siirry pääsisältöön

Nyt on aika kiittää metsäalan puolestapuhujaa – ehdota maakunnastasi Pro metsä -palkinnonsaajaa

Uutinen - 28.02.2023 08:24

Onko maakunnassasi yritys, joka on tehnyt innovatiivista työtä metsäalalla? Tunnetko henkilön, joka ansaitsee kiitosta aktiivisesta työstään metsäohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi? Nyt voit ehdottaa Pro metsä -palkinnonsaajaa 11.4. saakka.

Pro metsä on maakunnallinen tunnustus aktiivisesta, innovatiivisesta ja tuloksekkaasta työstä metsäalan sekä alueellisten metsäohjelmien tavoitteiden saavuttamiseksi. Palkinnonsaajan valitsevat maakunnalliset metsäneuvostot saamiensa ehdotusten perusteella. Palkinnon voi saada henkilö, työryhmä, yritys tai muu yhteisö. 

Pro metsä -palkinnonsaajaa voi ehdottaa Metsäkeskuksen verkkosivuilla olevalla lomakkeella 11.4.2023 saakka.  

Palkinto myönnetään toista kertaa 

Maakunnalliset metsäneuvostot myöntävät palkinnot tänä keväänä toista kertaa. Viime vuonna palkinto myönnettiin yhteensä 19 henkilölle tai toimijalle eri puolilla Suomea.  

- Pro metsä -kunniakirjan myöntämisen yhteydessä istutetaan puu palkinnonsaajan toivomaan paikkaan. Istutettu puu kuvastaa kasvua, tulevaisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä muistuttaa tekemiemme valintojen vaikutuksista tulevaisuuteemme, sanoo yhteysjohtaja Helena Herttuainen Suomen metsäkeskuksesta.  

Alueelliset metsäohjelmat edistävät metsien kestävää käyttöä 

Pro metsä -palkinto kannustaa kohti alueellisten metsäohjelmien  tavoitteita. Ohjelmia on yhteensä neljätoista ja ne edistävät metsien monipuolista sekä kestävää käyttöä. Alueellisten metsäohjelmien tavoitteena on tuoda maakuntiin lisää työtä ja hyvinvointia, turvata metsäluonnon monimuotoisuutta sekä antaa eväitä ilmastonmuutokseen varautumiseen. 

Ehdota Pro metsä -palkinnonsaajaa lomakkeella 11.4.2023 mennessä. 

Lisätietoa palkinnosta on Metsäkeskuksen verkkosivuilla

Tutustu Pro metsä -videoon

Lisätietoja: 

Helena Herttuainen 
yhteysjohtaja 
Suomen metsäkeskus 
p. 050 475 4770 
helena.herttuainenatmetsakeskus.fi 

 

Metsäkeskus suunnittelee soiden ennallistamista ja luonnonhoitoa tuhansille hehtaareille Helmi-ohjelmassa Uutinen - 24.02.2023 08:00
Voiko puunipuilla puhdistaa vettä? – kokeilut antavat uutta tietoa Uutinen - 10.03.2023 08:00