Siirry pääsisältöön

Kemeran eli kestävän metsätalouden rahoituslain mukaisista valtion varoista rahoitetaan puuntuotantoa turvaavia metsänhoito- ja metsänparannustöitä ja biologista monimuotoisuutta ylläpitävää luonnonhoitoa ja -suojelua. Tällä hetkellä voimassa on kestävän metsätalouden määräaikainen rahoituslaki (34/2015). Kemera-laki on voimassa vuoden 2023 loppuun saakka. Aineisto sisältää myös vanhan kestävän metsätalouden rahoituslain (1094/1996) kohteita. 

 

Metsätalouden tuet -varaseuranta

Metsäkeskus hallinnoi valtion talousarviossa osoitettuja metsätalouden tukia hyväksymällä tukihankkeet ja suorittamalla tukien maksatukset.  

Metsitystukea maksetaan joutoalueiden metsittämiseen. Tukea koskeva laki on voimassa 2021-2023. Hankkeiden hyväksyminen käynnistyi keväällä 2021. Hankkeiden hyväksymiseen on varattu 16,4 miljoonaa euroa ja tukien maksuun 2,26 miljoonaa euroa vuonna 2021.

 

Metsitystuen käyttö 2022

Karttapalvelut

Avaa haluamasi karttapalvelu alla olevasta luettelosta. Linkki avautuu uuteen ikkunaan. 

Nuoren metsän hoito 

Ympäristötuki

Suometsänhoito

Terveyslannoitus

Metsätien tekeminen 

Metsänuudistaminen

Aineisto on saatavilla myös rajapintana ja paikkatietoaineistoina

 

Metsäkeskus myöntää metsätalouden tukia

Metsätalouden tuet on tarkoitettu yksityisten maanomistajien metsänhoidon tukemiseen. Tukea haetaan Metsäkeskuksesta kuhunkin työhön tarkoitetulla hakulomakkeella, mutta joissakin työlajeissa myös sähköinen haku on mahdollinen. Tukivaroja on vuosittain käytössä valtion talousarviossa varattu rajallinen määrä.  

Lisätietoja

Metsäkeskuksen asiakastuki
asiakastukiatmetsakeskus.fi
029 432 409