Kartat ja tilastot

Lisätietoja

Kartat ja tilastot -sivua päivitetään parhaillaan.


 

Metsäkeskus kartoittaa vuosittain 1,5 miljoonaa hehtaaria metsää ja pitää siten ajan tasalla metsävaratietoja Suomen yksityismetsistä. Lisäksi seuraamme metsänkäyttöaikomuksiametsätuhojametsätalouden Kemera-tukien käyttöä ja metsätöiden laatua.  

Metsätiedon jakaminen ja hyödyntäminen

Kartoitettua metsävaratietoa jalostetaan ja jaetaan edelleen erilaisina tietotuotteina kuten tilastotaulukoina, julkaisuina ja karttapalveluina metsänomistajien ja metsäalan palveluntarjoajien hyödynnettäväksi. Tällä sivulla on lueteltu erilaisia tietotuotteita, jotka ovat avoimesti käytettävissä. Tuotamme myös tilauspalveluna erilaisia yhdistelmätietoja organisaatioiden tarpeisiin.  

Metsään.fi-palvelun sisältämät metsänomistaja- ja tilakohtaiset metsätiedot ovat kirjautumisen takana ja vain metsänomistajan käytettävissä. Myös metsäalan palveluntarjoajalla on Metsään.fi-palvelussa mahdollisuus nähdä vastaavat tiedot joko metsänomistajan suostumuksella tai asiakuuteen ja jäsenyyteen perustuen. 

Opastamme metsätietotuotteiden käyttöä verkkoluennoillamme. Verkkokoulutuksia ja webinaareja voi hakea koulutus- ja tapahtumakalenteristamme

Avoin metsätieto 

Kaikki avoimen metsätiedon karttapalvelu-, rajapinta- ja paikkatietoaineistot löydät kootusti Metsään.fi-verkkosivuilta

Karttapalvelut 

Meillä on useita karttapalveluja, joissa esitetään pidemmälle jalostettua metsätietoa eri aihealueista. Päivitämme luettelon karttapalveluista tälle sivulle syksyn aikana. 

Luonnonhoito ja vesiensuojelu

Metsätieto ja metsien käyttö

Metsävahingot

Taulukot ja graafit