Siirry pääsisältöön

Poikkeuksia palveluissamme

Sivulla kerromme väliaikaisista poikkeuksista ja muutoksista, jotka vaikuttavat palveluihimme ja asiointiin kanssamme. Sivu on päivitetty 27.3.2023.

Metsävara- ja luontotiedon tuotantojärjestelmä uudistuu

Metsäkeskus on uudistanut metsävara- ja luontotiedon tuotantojärjestelmän, joka toimii sekä avoimen metsä- ja luontotiedon että Metsään.fi-palvelun taustalla. Uudistus aiheutti muutaman kuukauden katkon metsävara- ja luontotiedon päivittymiseen.

Vaikutukset Metsään.fi -palveluun

Metsään.fi-palvelussa näytettävät metsävarakuviot, erityisen tärkeät elinympäristökuviot ja hila-aineisto vastaavat lokakuun 2022 päivitystilannetta. Tavoitteena on, että päivittyvää kuviotietoa voidaan jakaa palvelun kautta kesään mennessä.

Vaikutukset avoimen metsä- ja luontotiedon jakeluun

Avointa metsä- ja luontotietoa jaetaan edelleen tiedostomuotoisina aineistoina, rajapintapalveluina ja karttapalveluina.

Metsävara- ja luontotiedon tuotantojärjestelmän uudistamisen lisäksi avoimen metsä- ja luontotiedon jakelupalvelu uudistuu. Muutos tapahtuu vaiheittain alkuvuoden 2023 aikana.

Tiedostomuotoiset aineistopaketit

Paikkatietoaineistojen aineistopaketteja voi ladata nykyisin käytössä olevista osoitteista toistaiseksi. Aineistopakettien sisältö vastaa 20.10.2022 tilannetta metsävarakuvioiden, erityisen tärkeiden elinympäristökuvioiden ja hila-aineistojen osalta. Muut tiedot ovat päivittyviä.

Päivittyvän tiedon aineistopaketit tulevat uuteen jakelupalveluun myöhemmin. Tavoite on saada aineistopaketit jakeluun heinäkuuhun 2023 mennessä.

Rajapintapalvelut

Uudet rajapintaosoitteet on avattu. Metsävarakuvioiden, erityisen tärkeiden elinympäristökuvioiden ja hila-aineiston tieto vastaa 16.12.2022 tilannetta. Tavoitteena on, että maaliskuun aikana saadaan jakoon päivittyvää tietoa.

Latvusmallit saadaan jakoon maaliskuun aikana. Vuoden 2022 latvusmallin julkaisuajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Rajapintatiedot on päivitetty 27.2.2023.

Vanhoista rajapintaosoitteista voi käyttää avointa metsä- ja luontotietoa 31.3.2023 asti. Metsävarakuvioiden, erityisen tärkeiden elinympäristökuvioiden ja hila-aineiston viimeisin päivitysajankohta on 20.10.2022. Näiden aineistojen osalta tieto ei enää päivity. Muita aineistoja päivitetään normaalisti.

Karttapalvelut

Uudistus ei vaikuta karttapalveluihin, eli selaimessa katsottaviin verkkokarttoihin.