Skip to main content
Aktörsmeddelande - 28.10.2021 16:38

Om du behöver XML-filer enligt den gamla standarden, ladda ner dem nu

Måndagen 1.11 är det ett användaravbrott i tjänsten MinSkog.fi från och med klockan 15, och efter det går det inte längre att ladda ner gamla XML-filer enligt standard 1.4–1.7. Avbrottet beräknas vara över klockan 18 samma dag, och efter det kan figuruppgifter laddas ner endast som XML-filer enligt standardversionerna 1.8 och 1.9.

XML-filer även via Skogscentralens nedladdningstjänst för skogsdata

Förutom i MinSkog.fi kan fastighetsvisa figuruppgifter som omfattas av skogsägarens samtycke laddas ned även via Skogscentralens nedladdningstjänst för skogsdata. Där är versionerna 1.7 och 1.8 av skogsdatastandarden tillgängliga, och efter uppdateringen den första november även 1.9.

En förutsättning för att man ska kunna använda nedladdningstjänsten är att organisationen har tagit i bruk Suomi.fi-informationsleden. Dessutom ska organisationen ha registrerat sig som användare av Skogscentralens dataöverföringstjänst.

Öppen skogs- och naturinformation

Skogs- och naturinformation som är öppen för alla kan laddas ned till egna system på olika sätt, även som XML-filer. Materialet och de olika möjligheterna till nedladdning behandlas mer ingående på vår webbplats.

Skogscentralens kundtjänst ger mer information: kundtjanst(at)skogscentralen.fi, 029 432 407.

MinSkog.fi-aktörstjänsten, meddelande nr 7/2021 / Meddelanden till aktörer på webbplatsen.