Siirry pääsisältöön

Hämeen ilmastoviisas maaseutu- ja energiayrittäjyys

Hankkeen rahoittajat

Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahaston logo

 HIME-hankkeen tavoitteena on monipuolistaa maaseutuelinkeinoja ja arvioida elinkeinotoimintojen ympäristöllistä ja taloudellista kestävyyttä. Hanke pyrkii kartoittamaan globaalisti käytössä olevien kestävien elinkeinotoimintojen toteuttamispotentiaalia Hämeen maaseudulla.

LUT-yliopiston, Metsäkeskuksen ja Pro Agria Etelä-Suomen yhteinen HIME-hanke taklaa maaseutuyrittämisen haasteita tarjoamalla Hämeen paikallisille toimijoille tietoa monipuolisista energiayrittäjyyden malleista sekä hiilinielujen liiketoimintamahdollisuuksista, uusista tuotteista sekä palveluista. 

Hanke pyrkii jalostamaan aiempaa tutkimustietoa hiilensidonnasta alueen toimijoiden käytäntöihin, ja mahdollisesti luomaan uutta liiketoimintaa hiilensidonnan ympärille Hämeen alueella. 

Hanke sisältää kolme työpakettia: 

  1.  Ilmastoviisaat energiayrittäjyyden mahdollisuudet
  2. Paikalliset hiilivarastot ja uudet hiilinielumahdollisuudet
  3.  Uudet tuotteet ja palvelut rajapinnoilla muiden sektoreiden kanssa

Hanke toteutetaan yhteistyössä alueen maaseutu- ja energiayrittäjien kanssa. Järjestämme työpajoja, joissa kehitämme elinkeinotoimintojen kestävyysnäkökulmia ja taloudellista kannattavuutta. Hankkeessa saavutettuja tuloksia esitellään laajalle yleisölle vuosiseminaareissa. Teemme myös opintomatkoja kotimaassa, joiden tavoitteena on yrittäjien välinen verkostoituminen ja tutustuminen muiden kehittämiin hyviin käytänteisiin. Hämeessä ja lähialueilla on käynnissä myös muita kehittämishankkeita, joiden aihealueet tukevat HIME-hankkeen toteutuksessa. Teemme laajaa yhteistyötä näiden hankkeiden kanssa. 

HIME-hanketta voi seurata hankkeen omilta nettisivuilta, Facebookissa ja Twitterissä.

HIME on tiedonvälityshanke ja se toteutetaan Euroopan maaseuturahaston tuella Päijät- ja Kanta-Hämeen alueella vuosien 2019-2022 aikana.

Toiminta-alue
Kanta-Häme ja Päijät-Häme

Hankkeen toteuttajat

Metsäkeskuksen logo
LUT Lappeenrannan teknillisen yliopiston logo
Proargria Etelä-Suomen logo

Lisätietoja