Siirry pääsisältöön

Omien metsätietojen päivittämisessä on viivettä loppuvuodesta 

Uutinen - 05.10.2022 13:25

Metsäkeskus uudistaa vuoden vaihteessa metsätietojärjestelmäänsä ja tämä aiheuttaa viivästyksiä metsävaratietojen päivittymiseen myös muissa järjestelmissä lokakuusta alkaen. Metsänomistaja voi edelleen pyytää omien metsätietojensa päivittämistä esimerkiksi Metsään.fi-palvelussa. Lähetetyt pyynnöt käsitellään ja mahdollinen tietopäivitys toteutetaan sitten, kun uudistettu metsätietojärjestelmä on käytössä. 

Jo toteutuneista metsänhoitotöistä voi edelleen ilmoittaa Metsään.fi-palvelussa, mutta tieto päivittyy metsävaratietoon vasta ensi vuoden alkupuolella.  

Metsänomistaja voi päivittää omia metsä- ja luontotietojaan Metsäkeskuksen metsätietojärjestelmään toteutuneiden toimenpiteiden osalta. Metsänomistaja voi ilmoittaa, kun metsäkuviolla on toteutettu esimerkiksi uudistamis- tai taimikonhoitotyö. Tiedon perusteella Metsäkeskus päivittää tietokannassa olevia kuvion puusto- ja toimenpide-ehdotustietoja. Metsätiedon päivittäminen onnistuu sähköisessä Metsään.fi-palvelussa.     

Metsänomistaja näkee päivitetyt tiedot Metsään.fi-palvelussa. Metsäalan palveluntarjoaja näkee tiedot avoimesta metsä- ja luontotiedosta.    

Metsänomistajilta tulevien ilmoitusten lisäksi Metsäkeskus ylläpitää tietoja muun muassa saamiensa lakisääteisten ilmoitusten perusteella. Näitä ovat metsänkäyttöilmoitukset ja kemera-asiakirjat.     

Väliaikainen päivityskatkos  alkaa 10. lokakuuta

Metsäkeskus uudistaa Metsään.fi-palvelun taustalla toimivaa metsätietojärjestelmää. Tämän vuoksi metsätietojen päivittymisessä on 10.10.2022 alkaen väliaikainen katkos, joka kestää suunnilleen tammikuun loppuun 2023.     

– Päivityskatkon tarkka ajankohta ja kesto riippuu järjestelmäkehityksen aikataulusta. Tiedotamme tarkemmin, kun tietojen päivittyminen Metsään.fi-palveluun ja avoimeen metsä- ja luontotietoon on jälleen mahdollista, selventää metsätiedon palvelupäällikkö Jussi Lappalainen.    

Metsätietojen väliaikainen päivityskatko ei vaikuta Metsään.fi-palvelun käyttöön ja siellä asiointiin.   

– Palvelussa voi edelleen asioida aivan kuten tähänkin saakka, metsänomistajapalvelujen päällikkö Ilpo Rautio muistuttaa.  

Kerromme verkkosivuillamme, kun tiedämme päivityskatkon tarkemman päättymisajankohdan. 

Samalta verkkosivulta  löydät jatkossa tietoa myös mahdollisista muista väliaikaisista poikkeuksista ja muutoksista, jotka vaikuttavat Metsäkeskuksen palveluihin ja asiointiin kanssamme.  

Vesiensuojelua, kulotusta ja elinympäristöjen hoitoa - luonnonhoitohankkeiden haku alkoi Uutinen - 05.10.2022 11:45
Avoimesta metsä- ja luontotiedosta uusi tietopaketti Uutinen - 06.10.2022 08:10