Siirry pääsisältöön

Nyt kannattaa ilmoittaa jo tehdyt metsänhoitotyöt Metsään.fi-palvelussa

Toimijatiedote - 20.07.2022 09:29

Toimija voi helposti ilmoittaa Metsään.fi-palvelussa metsänomistajan puolesta, kun on tehnyt asiakkaan metsässä hoito- tai hakkuutyön. Erillinen ilmoitus ei ole tarpeen silloin, kun työhön on maksettu kemera-tukea.

Käsittelemme heinäkuun loppuun mennessä Metsään.fi-palvelusta lähetetyt ilmoitukset vielä entiseen tapaan ja tieto päivittyy palveluun noin kahden viikon kuluessa. Tämän jälkeen ilmoitetuista töistä tieto päivittyy palveluun viiveellä, mahdollisesti vasta loppuvuodesta.

Metsätietojärjestelmän uudistaminen aiheuttaa päivityskatkon

Olemme uudistamassa metsätietojärjestelmäämme, mikä aiheuttaa katkon tietojen päivittymiseen. Siirtymäaikana metsätietoa ei päivitetä Metsään.fi-palveluun myöskään muista lähteistä, kuten Metsäkeskukseen toimitetuilla lakisääteisillä metsänkäyttöilmoituksilla, kemera-toteutusilmoituksilla tai hakkuukoneiden tuottamalla tiedolla.

Viime vuoden kaukokartoituksesta valmistuneet metsätiedot päivitetään palveluun elokuun loppuun mennessä, ennen alkavaa päivityskatkoa.

Tiedotamme kaikesta metsätietojen päivittymisestä ja ajankohdista tarkemmin myöhemmin.

Näin ilmoitat jo toteutuneen hoitotyön Metsään.fi-palvelussa

Ilmoituksen jo toteutetusta työstä voit tehdä kuvion tiedoissa, kohdassa 3. Toimenpide-ehdotus. Ilmoita-painikkeesta pääset täyttämään lomakkeen tiedot. Voit ilmoittaa töitä tehdyksi kaikilla kuvioilla, myös niillä kuvioilla, joille ei ole ehdotettu toimenpiteitä.

Kiinteistörajat päivitetään elokuussa

Kiinteistörajatiedot päivitetään seuraavan kerran elokuun lopussa vastaamaan maanmittauslaitoksen rajatietoja.  Tällä hetkellä Metsään.fi-palvelussa näkyvä rajatieto on helmikuulta 2022.

Uhanalaiset lajit, havainnot liito-oravista ja haukanpesistä

Ajantasaiset uhanalaistiedot kannattaa toistaiseksi tarkistaa laji.fi-sivustolta.

Lue lisää uutisestamme.

Metsään.fi-palvelua uudistetaan 

Olemme aloittaneet Metsään.fi-palvelun uudistamisen. Uudistuneen Metsään.fi-palvelun ensimmäisen vaiheen on tarkoitus valmistua vuoden 2024 alkuun. Tällöin asiakkaat voivat ottaa palvelun käyttöön ja hoitaa siellä esimerkiksi uuteen metsätalouden tukijärjestelmään liittyvän sähköisen asioinnin.

Lue lisää uutisestamme.

Lisätietoja voi kysyä Metsäkeskuksen asiakastuesta.

Metsään.fi-toimijapalvelu, tiedote nro 7/2022 / Toimijatiedotteet verkkosivulla.

Luonnonhoidon muistilista uudistui – tarjolla nyt myös tilauslomake talousmetsien luonnonhoitotoimille Toimijatiedote - 07.07.2022 13:21
Juurikäävän torjuntavelvoite palaa ennalleen Toimijatiedote - 04.08.2022 13:00