Siirry pääsisältöön

Metsäkeskus uudistaa Metsään.fi-palveluaan

Uutinen - 10.06.2022 09:58

Metsäkeskuksen Metsään.fi on Suomen käytetyin metsäasioiden hoidon sähköinen palvelu. Se sisältää metsä- ja luontotietoa liki kaikista Suomen yksityisistä metsistä. Haluamme palvelun jatkuvasti vastaavan asiakkaidemme käyttötarpeisiin. Metsään.fi-palvelussa käynnistyy uudistus, joka korvaa nykyisen palvelun vuosien 2023–2024 aikana.

Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelu on Suomen käytetyin sähköinen palvelu metsäasioiden hoidossa. Se sisältää metsä- ja luontotietoa lähes kaikista – eli 98 prosentista – Suomen yksityisistä metsistä. Nykyisellä Metsään.fi-palvelulla on noin 100 000 käyttäjää. Palveluun kirjauduttiin vuoden 2021 aikana lähes 300 000 kertaa. Metsään.fi-palvelu on ollut käytössä jo kymmenen vuotta.

Olemme aloittaneet palvelun uudistamisen, jotta Metsään.fi-palvelu pystyy vastaamaan asiakkaidemme käyttötarpeisiin jatkossa entistä paremmin. Uudistettava palvelu korvaa nykyisen Metsään.fi-palvelun vaiheittain vuosien 2023–2024 aikana. 

Uudistus tehdään yhteistyössä järjestelmätoimittajien kanssa. Kumppaniksi on valittu Bitcomp Oy:n ja Sitowise Oy:n yhteenliittymä.

–    Projektiryhmään on koottu monipuolinen osaajajoukko Metsäkeskuksen henkilöstöstä. Ryhmä on valmistelutyössä hyödyntänyt niin metsänomistajilta kuin toimijoilta saatua palautetta ja kehitysideoita, kertoo rahoituksen ja tarkastuksen päällikkö Aki Hostikka.

Palvelu uudistuu vaiheittain, ensimmäinen vaihe valmistuu vuoden 2024 alkuun

Uudistuneen Metsään.fi-palvelun ensimmäisen vaiheen on tarkoitus valmistua vuoden 2023 loppuun mennessä. Tällöin asiakkaat voivat ottaa palvelun käyttöön ja hoitaa siellä esimerkiksi uuteen metsätalouden tukijärjestelmään liittyvän sähköisen asioinnin.

–    Kumppaneiden ja projektiryhmän osaaminen, uudet järjestelmät sekä käytettävissämme oleva maailman paras metsä-, luonto-, kiinteistö- ja asiakastieto antavat meille entistä paremmat mahdollisuudet kannustaa metsänomistajia aktiiviseen päätöksentekoon ja hyödyntämään metsäammattilaisten palvelutarjontaa, iloitsee metsänomistajapalvelujen päällikkö Ilpo Rautio
 

Uutista on muokattu 14.7.2022: lisätty linkki kohtaan "uuteen metsätalouden tukijärjestelmään"

Kotimaisen metsähakkeen kysyntä on kasvussa – metsäenergiaa saadaan hoitamattomista nuorista metsistä Uutinen - 07.06.2022 09:00
Metsälakirikkomusten jäljille päästään entistä paremmin Uutinen - 13.06.2022 09:00