Siirry pääsisältöön

Millaisia tavoitteita sinulla on metsänomistuksellesi?

Uutinen - 08.07.2021 09:23

Metsänomistajana sinulla on oikeus itse päättää, miten käytät metsääsi. Omat tavoitteesi voit kirjata Metsään.fi-palveluun.

Mieti, mitkä asiat sinulle on metsäsi hoidossa tärkeitä ja kerro ne rohkeasti myös metsäalan ammattilaiselle.

Metsä merkitsee eri asioita eri metsänomistajille. Toisille se voi olla mieluinen työleiri, jossa voi pitää fyysisestä kunnostaan huolta. Samalla näkee konkreettisesti kättensä jäljen, ja jossain vaiheessa jälki näkyy myös pankkitilillä.  

Toisille se voi olla mielen ja kehon virkistyspaikka, josta voi nauttia kaikilla aisteillaan.  

Toiset luottavat metsänsä ammattilaisten käsiin eivätkä siellä juuri itse vieraile. Useille metsä on tätä kaikkea, kokonaisuus, jossa yhdistyy monet asiat. 

Metsänhoidosta päättäminen helpottuu, kun tiedät tavoitteesi 

Omien metsänomistamisen tavoitteiden miettiminen kannattaa. Silloin on helpompi päättää mitä, miten ja milloin metsässä tehdään hoito- ja hakkuutöitä vai tehdäänkö lainkaan. 

Metsään.fi-palveluun kirjattavat omat tavoitteet on yksi tapa pohtia asiaa. Kun kirjaat tavoitteesi palveluun, niin itsesi lisäksi ne näkyvät myös niille metsäalan toimijoille, joilla on suostumus nähdä metsätietojasi. Näin toimijat osaavat ottaa tavoitteesi huomioon ja puheeksi, jos tilaat heiltä metsänhoitopalveluja. 

Metsään.fi-palveluun kirjaamiasi tavoitteita voit halutessasi myös muuttaa. Ne eivät vaikuta palvelussa ehdotettuihin hoito- ja hakkuutöihin. 

Vastaa Metsään.fi-palvelussa olevaan kyselyyn – voit voittaa Helkaman pyörän tai Stihlin raivaussahan 

Metsään.fi-palvelussa voit vastata Metsänomistaja, sinä päätät! -kampanjamme kyselyyn. Kyselyssä pääset pohtimaan, mistä kaikista metsäasioista metsänomistaja voi päättää täysin itsenäisesti.  

Halutessasi voit osallistua myös arvontaan, jossa on palkintona enintään tuhannen euron arvoinen pyörä tai raivaussaha. Voittaja saa valita mieleisensä. Lue lisää arvontasäännöistä

Pääset kirjautumaan Metsään.fi-palveluun sivun oikeassa yläkulmassa olevasta, violetista Metsään.fi-laatikosta. Kirjautumislaatikon löydät kaikilta verkkosivuiltamme. 

Ovatko CLT-levyt ratkaisu pehmeiden maiden puunkorjuuhaasteisiin? Uutinen - 07.07.2021 08:47
Ojitusalueilta palautetaan vesiä suojelusoille Uutinen - 09.07.2021 09:29