Skip to main content
Uutinen - 23.03.2021 15:10

Metsitystuen hakupalvelu avautui 

Metsitystukea voi nyt hakea sähköisesti Metsäkeskuksen uudessa verkkopalvelussa. Hakemuksen voi tehdä maanomistaja itse tai toimija maanomistajan puolesta. Metsitystuen hakemukset suositellaan jättämään ensisijaisesti sähköisen hakupalvelun kautta, koska se nopeuttaa hakemusten käsittelyä.

Joutoalueelle istutettu männyntaimi.

Kuvateksti: Metsitystukea voi hakea nyt sähköisesti Metsäkeskuksesta. Kuva: Eva Ekholm

Metsitystuen sähköinen hakupalvelu avautui 23.3.2021. Hakupalveluun pääsee ilman kirjautumista tai tunnistautumista. Metsitystuen hakemus tulee allekirjoittaa sähköisellä allekirjoituksella tai tulostaa allekirjoitettavaksi, jotta Metsäkeskus voi varmistua hakemuksen oikeellisuudesta. 

Sähköisellä allekirjoituksella jätetty hakemus etenee automaattisesti Metsäkeskuksen käsittelyyn. Tulostettu ja käsin allekirjoitettu hakemus tulee toimittaa joko turvapostilla tai kirjepostilla Metsäkeskukseen. Turvapostin lähetysohjeet ovat Metsäkeskuksen verkkosivuilla.  
  
Metsitystuen hakulomakkeella kysyttäviin asioihin ja ohjeisiin kannattaa tutustua huolellisesti etukäteen ja varata aikaa hakemuksen täyttöön. Esimerkiksi, jos alue on entistä maatalousmaata, on peltolohkotunnuksen numero pakollinen tieto. Hakemusta ei voi tallentaa sähköiseen hakupalveluun.  

Metsityksen voi aloittaa tukipäätöksen jälkeen 

Metsitystukea voi saada joutoalueelle, joka ei ole maatalousmaata eikä metsämaata. Alueen on oltava yhtenäinen, vähintään puolen hehtaarin kokoinen ja keskimäärin vähintään 20 metriä leveä. Metsitettävän alan tulee olla luontaisesti ja vesitaloudeltaan metsänkasvatukseen sopiva. 

Metsityksen voi aloittaa vasta sen jälkeen, kun on saanut Metsäkeskuksesta tukipäätöksen. Metsittämiselle on aikaa hakemuksen hyväksymistä seuraavan toisen kalenterivuoden loppuun saakka. Eli jos hakemus hyväksytään tänä keväänä, tulee metsitys tehdä vuoden 2023 loppuun mennessä. 

Lisätietoa metsitystuesta  ja sen hausta on Metsäkeskuksen verkkosivuilla. Sivuilla on myös koottuna vastauksia metsitystuesta tulleisiin kysymyksiin

Metsitystuen hakupalvelu