Skip to main content
Uutinen - 22.03.2021 09:14

Metsäkeskus saa uudet verkkosivut, erillinen Metsään.fi-verkkosivu poistuu

Metsäkeskuksen verkkosivusto uudistuu huomenna tiistaina 23.3.  Uudistuksen vuoksi verkkosivuilla saattaa esiintyä käyttöhäiriöitä koko päivän ajan.

Henkilö katsoo Metsäkeskuksen verkkosivuja tabletilla metsässä.

Kuvateksti: Metsäkeskuksen verkkosivut uudistuvat. 

Verkkosivut on tuotettu uudella konseptilla eli vanhojen verkkosivujen rakenne on pohdittu julkaisun yhteydessä kokonaan uusiksi. Uusi rakenne ilmenee näkyvimmin siten, että erilliset Metsään.fi-verkkosivut poistuvat käytöstä.   

Metsään.fi-palvelun kirjautuminen, palvelun ohjeistus sekä avoimen metsä- ja luontotiedon materiaalit siirtyvät uusille verkkosivuille. Jatkossa kaikki Metsäkeskuksen verkkosisällöt löytyvät kootusti yhdestä ja samasta Metsäkeskus.fi-osoitteesta.   

Uusi rakenne on tehty laajassa yhteistyössä Metsäkeskuksen palveluiden ja asiantuntijoiden sekä asiakkaiden kanssa. Ennen uudistuksen aloitusta järjestettiin työpajoja, joissa myös Metsäkeskuksen asiakkailta kysyttiin, millaisia verkkosivuja he odottavat.  

– Meille on tärkeää, että asiakkaat löytävät mahdollisimman helposti etsimänsä tiedon meidän laajojen sisältöjemme joukosta, sanoo Metsäkeskuksen viestintäpäällikkö Katriina Liusjärvi.  

Valmista ei ole heti  

Verkkosivuja kehitetään, päivitetään ja täydennetään koko ajan. Osa sisällöistä syötetään sivuille vasta julkaisun jälkeen. Jos siis et heti löydä kaikkea sivulta etsimääsi, saattaa olla, että juuri kyseinen osio täydentyy vielä julkaisun jälkeen.  

Ensijulkaisun yhteydessä sisällöt ovat kattavimmat suomeksi. Ruotsinkielinen sisältö täydentyy julkaisun jälkeen, ja tarkoitus on, että suomenkielinen ja ruotsinkielinen sisältö vastaavat toisiaan kevään aikana. Uutta sisältöä tuotetaan myös englanniksi kevään aikana.  

Myös Metsäkeskuksen visuaalinen ilme uudistuu  

Verkkosivujen julkaisun yhteydessä myös Metsäkeskuksen visuaalinen ilme uudistuu. Uudessa visuaalisessa ilmeessä on jotain tuttua, esimerkiksi logon vuosirengas-tunnus ja vihreä väri. Mukana on myös paljon uutta, kuten violetti ja vaaleanpunainen tehosteväri ja kevyempi yleisilme.   

– Verkkosivujen uusiminen on luonteva kohta katsoa, että visuaalinen ilme on ajan tasalla. Emme hakeneet isoja muutoksia, vaan enemmänkin vanhan ilmeen virkistystä ajan tasalle, Liusjärvi kuvailee.  

Uutta on myös se, että Metsään.fi-palvelulla ei ole enää omaa logoa eikä omia erillisiä verkkosivuja, vaan kaikki palvelut löytyvät yhtenäisen Metsäkeskuksen logon ja verkkoportaalin alta.