Siirry pääsisältöön

Yhteismetsärekisteripalvelu on avattu – yhteismetsätietoa saatavilla nyt entistä helpommin

Mediatiedote - 09.09.2021 09:00

Suomen metsäkeskus ylläpitää yhteismetsärekisteriä, joka on nyt julkaistu sähköisessä muodossa. Yhteismetsärekisteripalvelusta voi hakea Suomen yhteismetsiä nimellä ja maakunnittain.  

Metsäkeskus on julkaissut rekisterin Suomen yhteismetsistä sähköisessä muodossa. Yhteismetsärekisteripalvelun   julkaiseminen tuli mahdolliseksi, kun eduskunta hyväksyi sitä koskevan lakimuutoksen.  

Sähköisestä rekisteristä voi hakea yhteismetsiä nimellä ja maakunnittain. Julkisesta rekisteristä löytyvät esimerkiksi tiedot yhteismetsien hoitokunnista sekä kunkin yhteismetsän rekisteriote ja ohjesääntö. Rekisteriä ylläpitää Metsäkeskuksen kirjaamo. 

- Yhteismetsistä kiinnostuneet voivat nyt hakea ja ladata rekisterin tietoja kätevästi ja maksuttomasti verkosta, sanoo metsätilarakenteen asiantuntija Jukka Matilainen Suomen metsäkeskuksesta. 

Yhteismetsien määrä ja pinta-ala ovat kasvussa 

Yhteismetsä on eri metsätilojen muodostama yhteinen alue, jolla harjoitetaan kestävää metsätaloutta. Yhteismetsissä metsätalouden tuotot jaetaan osakkaiden kesken ja omistusosuuksien mukaan.  Yhteismetsän hoidosta ja käytöstä päätetään osakaskunnan kokouksissa. 

Yhteismetsiä on Suomessa yhteensä noin 550 kappaletta. Yhteismetsien kokonaispinta-ala on ylittänyt 750 000 hehtaaria ja se kasvaa koko ajan.  

Myös yhteismetsä voi hyödyntää Metsäkeskuksen maksutonta Metsään.fi-palvelua metsäasioiden hoidossa. 

Yhteismetsärekisteripalvelu on Metsäkeskuksen verkkosivuilla

Yhteismetsät.fi-sivusto   

Lisätietoja:  
Jukka Matilainen 
metsätilarakenteen asiantuntija 
Suomen metsäkeskus 
p. 0400 497 574 
jukka.matilainen(at)metsakeskus.fi 

Yksityisten omistajien metsänomistus on vähentynyt kahdessa vuodessa merkittävästi Mediatiedote - 07.09.2021 09:00
Metsien inventoinnit etenevät suunnitellusti Mediatiedote - 16.09.2021 09:00