Skip to main content
Uutinen - 15.01.2021 14:43

Verkkokoulutukset metsäaiheista kiinnostivat viime vuonna

Suomen metsäkeskuksen metsäaiheisia verkkokoulutuksia suoritti yli 2 000 metsänomistajaa tai metsäammattilaista viime vuoden aikana. Koronarajoitusten vuoksi maasto- ja luokkakoulutuksia järjestettiin selvästi aiempaa vähemmän, joten moni metsäasioista kiinnostunut haki oppia verkkokoulutuksista. Verkkokoulutuksia on tarjolla monipuolisesti myös tänä vuonna. 

koristeellinen kuva

Kuvateksti: Verkkokoulutuksiin ja webinaareihin voi osallistua helposti vaikka kotisohvalta. Kuva: Pixabay

Metsäkeskus lisäsi verkkokoulutusten tarjontaa viime vuonna, kun koronarajoitukset tulivat voimaan. Metsänomistajat ja metsäammattilaiset suorittivat vilkkaasti koulutuksia verkossa, kun kokoontumisia kasvokkain oli rajoitettu ja eri koulutustilaisuuksia jouduttiin myös perumaan.  

Vielä alkuvuodesta verkkokouluksiin kirjautui runsas sata käyttäjää kuukaudessa.  

– Huhtikuussa näkyi jo selvä koronapiikki, kun osallistujamäärät yli kaksinkertaistuivat alkuvuoden lukemista. Myös syksyn alussa oli vilkasta, mutta loppuvuotta kohden tahti sitten hieman hiipui, kertoo henkilöstöasiantuntija Taina Kokko Suomen metsäkeskuksesta. 

Viime vuoden suosituimpia verkkokoulutuksia olivat koulutukset erityisen tärkeistä elinympäristöistä ja luonnonhoidosta. Myös koulutukset Laatumetsä-mobiilisovelluksen käytöstä ja yksityisteiden kunnostuksesta kiinnostivat.  

Verkkokoulutuksia suoritti yhteensä 2 160 käyttäjää, kun edellisvuonna käyttäjiä oli 234. Myös koulutusten määrä kasvoi selvästi edellisvuodesta.  

Opiskele verkossa itselle sopivana aikana 

Metsäkeskuksen koulutustarjonnassa on tällä hetkellä 38 erilaista verkkokoulutusta. Osa koulutuksista on suunnattu metsänomistajille ja osa enemmän metsäammattilaisille.  

Uusimmissa koulutuksissa perehdytetään esimerkiksi kulotuksen suunnitteluun, sulan maan aikaiseen puunkorjuuseen sekä tervanpolttoon ja pihkanvalutukseen.  

– Verkkokoulutuksia voi suorittaa silloin, kun se itselle parhaiten sopii. Osallistujat ovat antaneet palautetta, että koulutuksissa on hyvä asiasisältö ja rakenne. Asioita havainnollistetaan videoilla ja kuvilla sekä oppimista testataan kysymyksillä, Kokko kertoo. 

Verkossa opiskelu on helppoa. Koulutuksen voi välillä keskeyttää ja jatkaa seuraavalla kerralla siitä, mihin jäi.

Koulutuksesta voi suorittaa myös osia kerrallaan. Lisätietoa verkkokoulutuksista on Metsäkeskuksen verkkosivuilla.
Kirjaudu verkkokoulutuksiin. Jos sinulla ei ole vielä tunnuksia, voit luoda ne rekisteröitymällä palveluun.  

Tutustu myös webinaareihin 

Verkkokoulutusten lisäksi Metsäkeskus järjestää verkossa livetoteutukseen perustuvia webinaareja, joiden määrä kasvoi myös merkittävästi vuoden aikana. Vuonna 2020 webinaareja oli 178, kun edellisvuonna niitä oli 44. Myös osallistujamäärä vuodesta 2019 vuoteen 2020 yli nelinkertaistui. Viime vuonna webinaareihin osallistui liki 9 800 henkilöä. 

Webinaaritarjontaan voi tutustua Metsäkeskuksen tapahtumakalenterin kautta valitsemalla toteutustavaksi ”Webinaari”.