Katso hankkeen tapahtumien esitysmateriaalit Metsäkeskuksen materiaalipankista.
Hankkeen tapahtumat
28.4.2022 Luomukeruualueet ja monimuotoisuuden lisääminen metsissä -webinaari
- Tilaisuuden avaus, Anni Korhonen, Puukarin Pysäkki ECEAT Suomen edustaja
- Metsien sertifiointi luomukeruualueeksi, Anne Annala, Suomen metsäkeskus
- Eri suojelumuodot metsissä, Matti Välimäki, Suomen metsäkeskus ja monimuotoisuuden lisääminen, Juha Niemi, Suomen metsäkeskus
- Luomusertifioidut metsät osana matkailua, Jaana Elo, Kamparsin luomutila
13.4.2022 Luomuluonnontuotteista elämyksiä ravintoloiden asiakkaille -webinaari
- Tilaisuuden avaus, Anne Annala, Suomen metsäkeskus
- Luomuluonnontuotteet ammattikeittiössä ja Portaat luomuun -ohjelma, Anu Arolaakso, Savon ammattiopisto
- Luomuraaka-aineet metsästä, case, Anni Korhonen, Majatalo Puukarin Pysäkki
- Luonnontuotteet ravintolakäytössä, Toini Kumpulainen, luonnontuotekouluttaja
- Kerääjä.fi, Juha Rutanen, Helsingin yliopisto Ruralia-instituutti
11.4.2022 Luomuluonnontuotteiden tuottamisen mahdollisuudet yhteismetsille -webinaari
- Tilaisuuden avaus Anne Annala Luomua metsäluonnosta -hanke Suomen metsäkeskus
- Luomuluonnontuotteista lisäarvoa Kauhavan yhteismetsän toimintaan, Arto Valkama Kauhavan yhteismetsä
- Aari yhteismetsä ja luomuluonnontuotteiden tuottaminen tulevaisuudessa, Mikael Beck Conifer Consulting
- Suomalaisten luomuluonnontuotteiden vientimahdollisuudet Etelä-Korean markkinoille, In-Seon Hwang Korea Gateway Oy
- Elintarviketuotannon yhdistäminen tulevaisuudessa koneelliseen puunkorjuuseen, Juha Vornanen Sieniharvesteri-hanke Suomen metsäkeskus
11.11.2021 Luomukeruualueiden ja luomulaatuisten raaka-aineiden hyödyntäminen Kymenlaakson alueella -webinaari
- Tilaisuuden avaus, Arto Pulkkinen, Suomen metsäkeskus
- Metsän sertifiointi luomukeruualueeksi, Anne Annala, Suomen metsäkeskus
- Metsien monikäyttö, Marika Hänninen, Kouvolan seudun ammattiopisto
- Pakurin ja muiden lääkinnällisten sienten viljely, Janne Mankki, Suomen pakuri Oy
- Osuuskuntamalli luonnontuotteiden keruussa, Pasi Kauppi, Saimaan Keruutuote Osk
25.10.2021 Luomukeruualueiden ja luomulaatuisten raaka-aineiden hyödyntäminen Etelä-Pohjanmaan alueella -webinaari
- Tilaisuuden avaus, Marko Ämmälä, Suomen metsäkeskus
- Metsien luomusertifiointi, Anne Annala, Suomen metsäkeskus
- Metsien luomusertifioinnin käytännöt ja valvonta, Tuomo Saarinen, Etelä-Pohjanmaa ELY-keskus
- Kauhavan yhteismetsän luomusertifiointi ja keruutuotteet, Arto Valkama, Kauhavan yhteismetsä
28.9.2021 Luonnontuotteiden hyödyntäminen keruuluomuna Pirkanmaan alueella -webinaari
- Luomulaatuista raaka-ainetta metsästä, Anne Annala, Suomen metsäkeskus Luomua metsäluonnosta -hanke
- Luonnonyrttien mahdollisuudet Pirkanmaalla, Outi Penttilä, ProAgria Etelä-Suomi Luonnonyrteistä lautaselle -hanke
- Osaran maaseutuopetusyksikön metsien luomusertifiointi ja metsien hyödyntäminen osana opetusta, Anu Tuomola, SASKY koulutuskuntayhtymä, Osaran maaseutuopetusyksikkö
- Metsä, muutakin kuin puuta, Tuomas Lilleberg, Osuuskunta luonto&keruu
17.6.2021 Keruuluomun ja luonnontuotteiden hyödyntäminen Keski-Suomen alueella -webinaari
- Luomulaatuista raaka-ainetta metsäluonnosta, Anne Annala, Suomen metsäkeskus, Luomua metsäluonnosta -hanke
- Metsästä saatavat luonnontuotteet, Anni Rintoo, Keski-Suomen Maa- ja kotitalousnaiset, Luonnosta tuotteeksi -hanke
- Luomun merkitys ja lisäarvo luonnontuotealan liiketoiminnassa, Visa Törmälä, Nordicforyou
19.4.2021 Kuusenkerkkiä minun metsistäni? -webinaari
- Alustus työpaja, Marjut Turtiainen, Teija Kanniainen
- Kokemuksia Kaakkois-Suomesta, Arto Pulkkinen
- Luonnontuotteet Oulun 4H toiminnassa, Miia Konttinen
- Metsä luomukeruualueeksi, Anne Annala
- Miten kuusenkerkkää kerätään, Raili Hokajärvi
16.4.2021 Luomuluonnontuotteista nostetta kuntien elinkeinoelämälle -webinaari
- Tilaisuuden avaus, Anne Annala, Suomen metsäkeskus
- Luomuluonnontuotteiden lisäarvo liiketoiminnalle,Tomi Helin, Valio
- Kuinka matkailuyritykset hyödyntäisivät luomusertifioituja alueita liiketoiminnassaan, Paula Okkola, Okkolan lomamökit / Puumalan yrittäjät
- Kuinka kunta ja paikallinen elinkeinoelämä voi hyötyä metsiensä luomusertifioinnista? Janne-Perttu Rantonen, Lappeenrannan kunta
8.12.2020 Luomukeruusertifiointi tutuksi metsänomistajille –verkkoseminaari
- Tilaisuuden avaus ja hankkeen esittely, Mikko Hyvärinen, hankeaktivaattori, 63 Degrees North - Pohjoisen Erikoiskasvit €uroiksi –hanke, Haapaveden-Siikalatvan seudun kuntayhtymä
- Keruuluomukyselyn tulokset Keski-Suomi ja Keski-Pohjanmaa, Anne Annala, projektipäällikkö, Luomua metsäluonnosta –hanke, Suomen metsäkeskus
- Keruuluomukyselyn tulokset Pohjois-Pohjanmaa, Raili Hokajärvi, projektipäällikkö, Metsästä monituotebisnestä –hanke, Suomen metsäkeskus
- Luomusertifiointi Suomessa, Riitta Laitinen, asiantuntija, Keski-Suomen ELY-keskus
- Luomuvalvontaan liittyminen selvittäjämallilla, Eija Vuorela, asiantuntija, Youngfour Oy
- Katso tilaisuuden tallenne
Raportit
Kirjoituksia ja mediasisältöjä
- Miten luomukeruualueiden pinta-ala saadaan kasvamaan Suomessa?, Anne Annala
- Miten luomumarjan saatavuutta voidaan parantaa?, Luonnosta sinulle -verkkojulkaisu s. 35
- Valtaosa Suomen metsämarjoista voisi olla luomua, mutta sertifikaatti puuttuu – "Tällä hetkellä suurin ongelma on, että luomukeruualueet ovat kartalla pirstaleisia", Maaseudun tulevaisuus