Siirry pääsisältöön

Toimijan kirjautuminen

Metsään.fi-toimijapalveluun kirjautuminen edellyttää, että olet tehnyt Metsäkeskukselle rekisteröintihakemuksen palvelun käyttöön ja että hakemuksesi on hyväksytty. Lisäksi sinulla tulee olla Suomi.fi-valtuuksissa tehty asiointivaltuus toimijapalvelun käyttöön.

Tämän sivun ohjeet koskevat vain niitä yrityksiä ja organisaatioita, jotka tarjoavat palveluja metsänomistajille. Jos yrityksesi omistaa metsää ja haluat tarkastella metsätietojasi, katso ohje metsänomistajan kirjautumisesta.

Näin kirjaudut

Kun yrityksen rekisteröinti ja Suomi.fi-valtuudet ovat kunnossa, toimijapalvelun käyttäjä kirjautuu palveluun seuraavasti:

 • Valitse”Kirjaudu Metsään.fi-palveluun toimijana” niin pääset Suomi.fi-tunnistuksen sivulle. 
 • Valitse haluamasi tunnistustapa esimerkiksi oma pankkisi tai mobiilivarmenne. Toimi saamiesi tunnistusohjeiden mukaisesti. 
 • Suomi.fi-sivulla sinulle kerrotaan, että olet tunnistautumassa Metsäkeskuksen Metsään.fi-palveluun. Valitse ”Jatka palveluun”.
 • Valitse yritys, jonka puolesta haluat asioida. Vahvista ja jatka asiointipalveluun.
 • Ensimmäisellä kirjautumiskerralla Metsään.fi-palveluun sinun tulee hyväksyä palvelun käyttöehdot.

Kirjaudu Metsään.fi-palveluun toimijana.

Asiakastuki auttaa:

Metsäkeskuksen asiakastuki palvelee metsänomistajia ja metsäalan toimijoita.

Yhteystiedot

Puhelu maksaa paikallisverkkomaksun (pvm) tai matkapuhelinmaksun (mpm). Tarkista hinta omalta operaattoriltasi.

Palveluajat

Maanantai: 08:00 - 18:00
Tiistai: 08:00 - 18:00
Keskiviikko: 08:00 - 16:00
Torstai: 08:00 - 16:00
Perjantai: 08:00 - 16:00

Tarvitset asiointivaltuuden

Voit kirjautua ja käyttää Metsään.fi-toimijapalvelua yrityksesi tai organisaatiosi edustajana, kun sinulla on voimassa oleva asiointivaltuus annettuna Suomi.fi-valtuuksissa. 

Näin tarkistat, onko sinulla asiointivaltuus Metsään.fi-toimijapalvelun käyttöön

 1. Tunnistaudu mobiilivarmennetta tai omia verkkopankkitunnuksiasi käyttäen osoitteessa www.suomi.fi/valtuudet.
 2. Tunnistautumisen jälkeen valitse kenen valtuuksiin haluat siirtyä. Valitse Henkilökohtaiset valtuudet.
 3. Näet sivun vasemmassa laidassa otsikot ”Voimassa olevat”, ”Valtuuspyynnöt” ja ”Arkisto”.
 4. Valitse ”Voimassa olevat” – ”Saadut valtuudet” ja näet kaikki eri organisaatioilta saamasi valtuudet.
 5. Valitse oikea valtuuttajaorganisaatio ja tarkista, että saamasi valtuuden tyyppi on asiointivaltuus ja valtuusasia on ”Metsätietojen käsittely”
 6. Jos sinulla ei ole tarvittavaa asiointivaltuutta, ota yhteyttä oman työnantajasi Metsään.fi-pääkäyttäjään tai Suomi.fi-pääkäyttäjään. Voit myös itse pyytää Suomi.fissä organisaatioltasi asiointivaltuutta ”Metsätietojen käsittelyyn”.

Näin annat valtuuksia Suomi.fissä

Valtuuksia annetaan ja pyydetään Suomi.fi-valtuudet-palvelussa. Valtuuksia voi antaa vain henkilö, jolla on organisaation nimenkirjoitusoikeus, esimerkiksi toimitusjohtaja. Hän voi edelleen valtuuttaa myös toisen henkilön, kuten organisaatiossa nimetyn Metsään.fi-palvelun pääkäyttäjän, antamaan asiointivaltuuksia puolestaan.

Näin annat valtuuksia Metsään.fi-toimijapalvelun käyttöön, kun sinulla on organisaation nimenkirjoitusoikeus

 1. Tunnistaudu mobiilivarmennetta tai omia verkkopankkitunnuksiasi käyttäen osoitteessa https://www.suomi.fi/valtuudet.
 2. Valitse Suomi.fi-valtuudet etusivulla kenen valtuuksiin haluat siirtyä. Valitse "Yrityksen valtuudet".
 3. Valitse yritys, jonka puolesta haluat asioida. Sen jälkeen valitse "Anna valtuus".
 4. Etsi henkilötunnusta käyttäen organisaatiossanne nimetty Metsään.fi-palvelun pääkäyttäjä tai -käyttäjät.
 5. Anna pääkäyttäjille valtuutusoikeus ja valitse valtuusasiaksi “Metsätietojen käsittely”. Voit etsiä oikeaa valtuusasiaa hakusanalla ”metsätieto”.
 6. Nyt organisaationne Metsään.fi-pääkäyttäjällä on valtuutusoikeus. Ja hän voi edelleen myöntää muille toimihenkilöillenne asiointivaltuuksia "Metsätietojen käsittelyyn".

Ota huomioon, että

 • valtuuksia voi antaa samalla kertaa useammalle Valtuudet-palvelussa etsitylle henkilölle
 • valtuutusoikeuden myöntämistä (kohta 5) ei tarvita silloin, kun henkilö, jolla on yrityksen nimenkirjoitusoikeus, antaa itse asiointivaltuudet kaikille toimihenkilöilleen
 • henkilön, jolla on organisaation nimenkirjoitusoikeus, tulee antaa myös itselleen asiointivaltuus "Metsätietojen käsittelyyn", jos hän haluaa itse kirjautua Metsään.fi-palveluun
 • valtuuttaminen Suomi.fi-valtuuksissa ei itsepalveluna onnistu, jos organisaatiostanne ei löydy tarvittavia tietoja Kaupparekisteristä tai yhdistysrekisteristä. Silloin valtuus voidaan rekisteröidä Suomi.fissä erillisen hakemuksen perusteella.

Yrityksen tulee poistaa antamansa asiointivaltuus Metsään.fi-toimijapalvelun käyttöön, kun valtuutettu toimihenkilö ei sitä enää tarvitse. Aika ajoin on hyvä tarkistaa, että valtuudet ovat Suomi.fissä ajan tasalla.

Jos valtuuksia on annettu paljon, niin yrityksen edustaja voi listata kaikki yrityksen antamat valtuudet yhteen csv-tiedostoon, mikä helpottaa niiden tarkistamista.  Lue ohjeet valtuustietojen tarkasteluun Suomi.fin sivulta Esimerkkejä yritysvaltuuksista.

Hakemuksella valtuuttaminen Suomi.fissä

Jos organisaatiostanne ei löydy tarvittavia tietoja Kaupparekisteristä tai yhdistysrekisteristä, valtuuttaminen Suomi.fi-valtuuksissa ei itsepalveluna onnistu. Silloin voitte rekisteröidä valtuuden erillisen hakemuksen perusteella. Lisätietoa hakemuksella valtuuttamisesta saat Suomi.fi-sivuilta.