Skip to main content
Toimijatiedote - 05.10.2021 08:15

Muutoksia Metsään.fi-palvelussa

Uudet 1.8 ja 1.9 mukaiset XML-tiedostot ladattavissa 2.11.2021 alkaen 

Metsään.fi-palvelussa voi ladata metsätilan kuviotiedot metsätietostandardin mukaiseen XML-tiedostoon ja siten siirtää tiedot toiseen XML-yhteensopivaan tietojärjestelmään. Tällä hetkellä ladattavissa ovat metsätietostandardiversioiden 1.4–1.7. mukaiset XML-tiedostot.

2.11. alkaen tiedot voi ladata versioiden 1.8 ja 1.9 mukaisina XML-tiedostoina. Samalla vanhempien standardiversioiden latausmahdollisuus palvelussa poistuu.

XML-tiedostot myös metsävaratiedon latauspalvelun kautta 

Metsään.fi-palvelun lisäksi tilakohtaisia, suostumuksenalaisia kuviotietoja voi ladata myös Metsäkeskuksen metsävaratiedon latauspalvelun kautta. Siellä on käytettävissä standardiversiot MV 1.7 ja MV 1.8 sekä myöhemmin tänä vuonna MV 1.9. 

Metsävaratiedon latauspalvelun käyttö edellyttää sitä, että organisaatiossa on otettu Suomi.fi-palveluväylä käyttöön. Lisäksi organisaation tulee rekisteröityä Metsäkeskuksen tiedonsiirtopalvelun käyttäjäksi.

Avoin metsä- ja luontotieto

Kaikille avointa metsä- ja luontotietoa voi ladata omiin järjestelmiinsä eri tavoin, myös XML-tiedostoina. Avoimen metsä- ja luontotiedon aineistoihimme ja aineistojen erilaisiin latausmahdollisuuksiin kannattaa tutustua verkkosivuillamme

Metsänkäyttöilmoitus tuhoalueen uudistamisesta

Metsään.fi-palvelun metsänkäyttöilmoituksessa ollut virhe on korjattu. Nyt voit syöttää normaalisti kaikki uudistamistiedot myös tuhoalueen hakkuusta ilmoittaessasi. 

Lomakkeiden Sulje-painikkeet poistuneet

Kaikista Metsään.fi-palvelussa täytettävistä lomakkeista on poistettu Sulje-painikkeet, koska ne eivät toimineet enää nykyselaimissa. Lomake sulkeutuu, kun suljet selainikkunan. 

Tallenna suosikkikunnat ja hyödynnä Vahtipalvelu

Metsään.fi-palveluun voit tallentaa omat suosikkikuntasi ja tilata niitä koskevia ilmoituksia suoraan sähköpostiisi. Saat sähköposti-ilmoituksia suosikkikunnissa metsää omistavien asiakkaiden antamista suostumuksista ja heidän hoitotyökohteistaan, kun otat Vahtipalvelun käyttöön.

Vahtipalvelu-sivulla voit tarkemmin valita mistä asioista haluat ilmoituksia. Muista lopuksi tallentaa kaikki tekemäsi valinnat, jotta Vahtipalvelu astuu voimaan.

Meneillään olevat kampanjat

Metsänomistaja, sinä päätät! -kampanjamme jatkuu vielä lokakuun loppuun. Metsänomistajat voivat vastata Metsään.fi-palvelussa olevaan kyselyyn. Vastaajien kesken on arvonta, jossa voittaja voi valita joko raivaussahan tai polkupyörän (max 1000 euroa).

Tule metsään! -kampanja käynnistyi syksyllä ja kestää vuoden loppuun. Kaikki metsänomistajat, joiden metsissä tehdään kemera-tuettua nuoren metsän hoitoa ja kerätään samalla pienpuuta, osallistuvat arvontaan. Arvonnassa on palkintona tuhannen euron lahjakortti, jolla voi ostaa palveluja metsäalan palveluntarjoajalta. 

Kampanjalla tuetaan kotimaisen pienpuun saantia energiakäyttöön, kun turpeen poltto vähenee.

Metsäkeskuksen asiakastuki antaa tarvittaessa lisätietoja: asiakastuki(at)metsakeskus.fi, 029 432 409.

Metsään.fi-toimijapalvelu, tiedote nro 5/2021 / Toimijatiedotteet verkkosivulla.