Siirry pääsisältöön

Mietityttääkö metsäverotus tai tuntuvatko metsänomistamisen asiat vaikeilta? - Osallistu alkuvuoden koulutuksiin

Uutinen - 16.01.2023 13:45

Metsäkeskuksen Metsään-koulutukset auttavat metsänomistuksen alkuun. Metsäasioihin voi paneutua alkuvuodesta Metsään-starttipäivässä sekä Metsään-verokurssilla ja maaliskuussa Metsään-peruskurssilla. Ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Koulutukset pidetään verkossa webinaareina.

Metsään-koulutuksissa kannustetaan pohtimaan omaa metsää.


Metsään-koulutukset tarjoavat perustietoa metsästä. Koulutuksissa käsitellään metsänomistajan oikeuksia ja velvollisuuksia, metsätalouden lähtökohtia, metsän- ja luonnonhoitoa sekä tuloja, menoja ja metsäverotusta. Metsään-koulutukset ovat avoimia kaikille ja suunnattu erityisesti uusille sekä tuleville metsänomistajille.  


Metsään-koulutuksissa kannustetaan pohtimaan omaa metsää ja omaa tapaa olla metsänomistaja. Metsään-starttipäivän aikana on mahdollisuus kysyä mitä vain metsäasioista. Metsään-verokurssilla verotuksen perusteisiin pureudutaan metsäverotuslomakkeen ja esimerkkitapausten avulla kohta kohdalta.  Metsään-peruskurssilla puolestaan tutustutaan metsäasioihin viitenä arki-iltana maaliskuussa. Kurssilla perehdytään metsänhoitoon metsän kehityksen eri vaiheissa. Osallistujat saavat myös lisätietoa puukaupasta ja luonnon monimuotoisuuden huomioimisesta. 


– Metsäomaisuuden hoidossa on paljon huomioitavia näkökulmia. Kannustamme kysymään, kun joku mietityttää. Samaa saattaa pohtia joku toinenkin kurssille osallistuva, sanoo Metsään-koulutusten koordinaattori Henna Höglund Suomen metsäkeskuksesta.   


Tarkempaa tietoa Metsään-koulutuksista ja muusta koulutustarjonnasta on Metsäkeskuksen sivuilla koulutus- ja tapahtumakalenterissa.  


Ilmoittaudu Metsään-starttipäivään   


Ilmoittaudu Metsään-starttipäivään (ruotsiksi)    


Ilmoittaudu Metsään-verokurssille  


Ilmoittaudu Metsään-verokurssille (ruotsiksi)     


Ilmoittaudu Metsään-peruskurssille  


Seuraa Metsään-kursseja sosiaalisen median kanavissa #metsaankurssi (#minSkogkurs) 

Kysely: Maanomistajat toivovat jatkoa metsitystuelle Uutinen - 11.01.2023 07:28
Saha- ja puutuotealalle lisää tuottavuutta ja kasvua Uutinen - 17.01.2023 08:10