Siirry pääsisältöön

Metsäkeskus on mukana Farmari-maatalousnäyttelyssä

Uutinen - 15.06.2022 09:02

Metsäkeskus osallistuu Farmari-messuille Mikkelissä 30.6.-2.7.2022. Tule osastollemme tutustumaan metsänomistamisen ajankohtaisiin teemoihin ja Metsään.fi-palveluun. Tarjolla on tietoa nuoren metsän hoidosta ja energiapuun korjuusta, talousmetsien luonnonhoidosta, ilmastoteoista ja luomusertifioinnista.

Metsäkeskus osallistuu messuille kahdella osastolla. Toisella osastolla esillä on metsänomistajille ajankohtaisia ja tärkeitä teemoja. Esillä on muun muassa Energiaa metsästä -kampanja, nuoren metsän hoito ja energiapuun korjuu.

- Metsästä saatava energiapuu turvaa kotimaisen energian huoltovarmuutta ja metsäenergian kysyntä on kasvussa. Metsähaketta energiakäyttöön saadaan etenkin nuorten metsien hoidon yhteydessä kerättävästä pienpuusta. Messuosastollamme kerromme aiheesta lisää ja annamme vinkkejä sopivien kohteiden löytämiseen omista metsistä, elinkeinopäällikkö Tuomas Kähö kertoo. 

Esillä messuilla on myös talousmetsien luonnonhoito: millaisia luonnonhoidon toimenpiteitä jokainen metsänomistaja voi tehdä omassa metsässään? Miten vesistöt ja rantametsät on syytä huomioida metsänkäsittelyssä? Lisäksi tarjolla on tietoa ilmastokestävästä metsänhoidosta ja metsittämisestä.

Osastolta metsänomistajat saavat myös vinkkejä Metsään.fi-palvelun käyttöön, sukupolven- ja omistajanvaihdoksiin, metsäverotukseen ja metsänomistamisen eri muotoihin. 

Toisella osastolla esittelemme Metsäkeskuksen palveluja metsäalan yrittäjille ja puun käyttöä maatilarakentamisessa.

Metsäkeskuksen hankkeet näkyvät osastoilla vahvasti. Mukana ovat seuraavat hankkeet:

  • Monimetsä - Luonnonhoito mukana talousmetsien arjessa
  • Monipuolisuutta rantametsien käsittelyyn Etelä-Savossa
  • Ilmastokestävän metsätalouden suunnannäyttäjät
  • Peltoheitot ja suonpohjat metsittämällä hiilinieluiksi
  • Luomua metsäluonnosta – LuMe
  • SieniHarvesteri
  • Puuta maatilarakentamiseen - teolliset puutuotteet hiilivarastoiksi (PUUMAT)
  • Metsä- ja luontopalveluyritystoiminnan kehittäminen

Metsäkeskuksen tietoiskuissa Metsä-lavalla on tarjolla asiaa teiden kunnossapidosta, nuorten metsien hoidosta ja siitä, miltä metsien käyttö näyttää 2030-luvulla. 

Farmari-maatalousnäyttely järjestetään Mikkelissä Kalevankankaalla to-la 30.6.-2.7.2022. Metsäkeskuksen osastonumerot ovat M134 ja M135. Katso lisätietoja ohjelmasta, lipuista ja aukioloajoista: www.farmari.net.

Metsään.fi-palvelussa näytettävissä lajitiedoissa on puutteita – ajantasaiset tiedot löytyvät laji.fi-sivustolta  Uutinen - 14.06.2022 11:08
Kuinka saadaan kotimaisten luonnontuotteiden keruu, myynti ja jalostus kasvuun? – tulevaisuuskatsaus kertoo alan mahdollisuuksista Uutinen - 16.06.2022 09:00