Siirry pääsisältöön

Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla

Hankkeen rahoittajat

Euroopan unionin aluekehitysrahaston logo
Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020 logo
Pirkanmaan logo
Tampereen yliopiston logo

Suomen metsäkeskus käynnisti yhdessä Tampereen yliopiston, Pirkanmaan liiton, puurakentamisen yritysten ja Pirkanmaan kuntien kanssa Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalla -hankkeen, jonka tavoitteena on lisätä puurakentamista Pirkanmaalla. Hankkeella tavoitellaan kymmenen prosentin osuutta puukerrostalorakentamiselle vuoteen 2025 mennessä. Hankkeen pääteemat keskittyvät puukerrostalorakentamisen kilpailukyvyn edistämiseen ja puurakentamisen mahdollisuuksien tutkimiseen lähiökerrostalojen energiakorjauksessa ja lisäkerrosten rakentamisessa. Moderni puurakentaminen ja erityisesti teollinen tilaelementti- ja muu puurakentaminen tarjoavat uusia vaihtoehtoja kerrostalo- ja lisäkerrosrakentamiseen.

Puu on Pirkanmaalla tärkeä paikallistalouden raaka-aine, jonka jalostaminen tuo työtä ja yritystoimintaa maakuntaan. Kotimaisena, paikallisena, uusiutuvana ja ympäristöystävällisenä rakennusmateriaalina puulla on hyvät mahdollisuudet nousta kilpailukykyiseksi materiaaliksi teollisessa rakentamisessa. Rakennuksiin käytetty puu toimii pitkäaikaisena hiilivarastona.

Hanketta rahoittavat Pirkanmaan liitto Euroopan aluekehitysrahaston rahoituksella, Tampereen yliopisto, Metsäkeskus sekä 15 alan yritystä ja 14 Pirkanmaan kuntaa. Hankeaika 1.1.2019–31.12.2022. 

Hankkeen tuottamat materiaalit ja oppaat löytyvät hankkeen materiaalisivulta

Puukerrostalojen asukaskysely – tervetuloa vastaamaan

Kyselyyn pääset vastaamaan tästä. Vastata voit 31.5.2022 saakka. Kyselyllä selvitetään asukkaiden kokemuksia ja mielipiteitä puukerrostalosta ja puurakentamisesta yleensä.

Kysely on kohdistettu seuraavien tamperelaisten puukerrostaloyhtiöiden asukkaille.

Vuores: VTS – Rautalepänkatu 2, VTS – Koukkurannankatu 10, TA Aikhinkatu6 / Honkakuusenkatu 5, Kruunu Tampereen Honkakuusenkatu 5
Hervanta: As Oy Tampereen Tohtori, Tieteenkatu 9
Härmälä: As Oy Tampereen Tuohi, Toivonkuja 3 ja As Oy Tampereen Härmälänsydän, Tarmonkuva 4
Niemenranta: As Oy Tampereen Niemenrannan Rantapuisto, Raamikatu 32
Kauppi: TOAS – Kuntokatu 11 A

Jos tarvitset apua kyselyyn liittyen, ole yhteydessä: Eveliina Oinas p. 050 527 7775. Kysely toteutetaan osana Puukerrostalorakentaminen kasvuun Pirkanmaalle -hanketta ja Puuosaamista Pirkanmaalle -hanketta.

Kysely on anonyymi eikä vastauksia voida yhdistää yksittäiseen vastaajaan. Kyselyyn vastaamisen jälkeen on mahdollisuus osallistua myös arvontaan. Kyselyyn vastanneiden kesken arvomme neljälle henkilölle kaksi Finnkinon elokuvalippua. Arvonnan yhteystietolomake aukeaa kyselyn lähetyksen jälkeen ja antamalla yhteys­tietosi osallistut arvontaan. Antamiasi yhteystietoja ei yhdistetä kyselyn vastauksiin. Järjestäjä kerää ja käsittelee yhteystietoja vain voiton toimittamiseksi. Tietoja ei käytetä suoramarkkinointiin eikä luovuteta eteenpäin. Kampanjan järjestäjä rajoittaa vastuunsa palkintojen arvoon ja pidättää itsellään oikeuden sääntömuutoksiin. Järjestäjä maksaa mahdollisen arpajaisveron. Järjestäjä ei vastaa mahdollisista tietoliikennekatkoksista tai vastaavista ongelmista.

Tulevat tapahtumat  

Ilmoita yrityksesi Puutuoteportaaliin 

Linkitä yrityksesi maksutta mukaan tulevaan Puutuoteportaaliin Puuteollisuusyrittäjien sivuilla

Suomen metsäkeskus ja Puuteollisuusyrittäjät ry kokoaa puutuotealan yrityksistä ajantasaisen ja helposti kaikkien saavutettavissa olevan Puutuoteportaalin kevään 2021 aikana. 

Kuvassa Tampereen tohtori As Oy puukerrostalo.

Kuvassa YIT:n ensimmäinen puukerrostalo, As Oy Tampereen Tohtori.

Toiminta-alue
Pirkanmaa

Hankkeen toteuttajat

Aitopuu logo
Deco puukerrostalot logo
Elementti sampo logo
Helamaa ja Heiskanen logo
Honkatalot logo
Lakea logo
Oiva wood solutions logo
Pohjola talot logo
Sivucon logo
Suomen puukerrostalot logo
T2H logo
VTS kodit logo
Woodcomp logo
YH kodit logo
YIT logo
Akaan kunnan logo
Kangasalan logo
Hämeenkyrön logo
Lempäälän logo
Nokian kaupungin logo
Parkanon logo
Pirkkalan logo
Oriveden logo
Ruoveden logo
Sastamalan logo
Tampereen logo
Valkeakosken logo
Vesilahden logo
Ylöjärven logo

Lisätietoja