Siirry pääsisältöön

Uudessa karttapalvelussa näkyvät laajenevat yhteismetsät

Mediatiedote - 16.11.2022 14:00

Metsäkeskuksen uusi karttapalvelu helpottaa yhteismetsiin liittymistä. Metsänomistajat voivat löytää karttapalvelusta yhteismetsiä, jotka ovat kiinnostuneita ottamaan uusia osakkaita. Tietoa yhteismetsistä ja niihin liittyvistä palveluista saa myös uudistuneesta yhteismetsäportaalista.

Laajenevat yhteismetsät -karttapalvelusta voi katsoa, missä sijaitsee uusia osakkaita ottavia yhteismetsiä. Karttapalvelusta pääsee yhteismetsien sivuille, missä ovat niiden yhteystiedot.  

– Kartalta metsänomistaja voi etsiä metsäpalstansa läheisyydestä sopivaa yhteismetsää ja ottaa siihen yhteyttä. Näin yhteismetsiin liittyminen on entistä helpompaa, kertoo metsätilarakenteen asiantuntija Jukka Matilainen Suomen metsäkeskuksesta.  

Karttapalvelussa on tällä hetkellä 23 yhteismetsää eri puolilta Suomea. Palvelua päivitetään jatkuvasti ja uusia yhteismetsiä lisätään palveluun tarpeen mukaan. 

Yhteismetsätietoa uudistuneelta verkkosivulta  

Tietoa yhteismetsistä löytyy nyt entistä paremmin uudistuneesta yhteismetsäportaalista osoitteesta: yhteismetsat.fi. Verkkosivulla on käytännön ohjeita yhteismetsien perustamiseen, niihin liittymiseen ja hallintoon. Sivulta löytyy sukupolvenvaihdoksen opas yhteismetsien osakkaille ja uutena myös yhteismetsäopas.  

Yhteismetsat.fi-sivun kautta pääsee kätevästi Metsäkeskuksen, Suomen yhteismetsät ry:n ja Maanmittauslaitoksen yhteismetsäaiheisille verkkosivuille. Yhteismetsäportaalin uudistus on toteutettu osana Sujuvaan metsänomistukseen 2025 -hanketta.  Maa- ja metsätalousministeriön rahoittamaa hanketta toteuttavat Suomen metsäkeskus, Tapio ja Maanmittauslaitos.  

Yhteismetsä on metsäkiinteistöille yhteisesti kuuluva alue, jolla harjoitetaan kestävää metsätaloutta. Suomessa oli kuluvan vuoden alussa 568 yhteismetsää, joiden pinta-ala on noin 800 000 hehtaaria. Osakkaita yhteismetsissä on noin 25 000.  

Laajenevat yhteismetsät -karttapalvelu on Metsäkeskuksen sivuilla.

Lisätietoja:  
Jukka Matilainen 
metsätilarakenteen asiantuntija 
Suomen metsäkeskus 
p. 040 049 7574 
jukka.matilainenatmetsakeskus.fi 

Metsiä uudistetaan liian aikaisin Mediatiedote - 27.10.2022 07:30
Luonnon monimuotoisuus on lisääntynyt talousmetsissä metsänomistajien ja metsäammattilaisten yhteistyöllä  Mediatiedote - 22.11.2022 07:30