Skip to main content
Toimijatiedote - 26.08.2021 14:18

Muutos xml-tiedostolatauksiin Metsään.fi-palvelussa siirtyi

Tiedotimme aiemmin, että 25.8.2021 jälkeen Metsään.fi-palvelussa voi ladata kuviotietoja metsätietostandardiversion 1.8 mukaisena xml-tiedostona ja samalla tätä vanhempien tiedostoversioiden latausmahdollisuus palvelussa poistuu.

Teknisten haasteiden vuoksi lykkäämme muutosta myöhemmäksi. Metsään.fi-palvelun kuviotietojen latausmahdollisuudet pysyvät siis vielä entisellään eli toistaiseksi palvelusta voi ladata kuviotietoja metsätietostandardiversioiden 1.4–1.7 mukaisina xml-tiedostoina.

Metsään.fi-palvelun lisäksi tilakohtaisia, suostumuksenalaisia kuviotietoja voi ladata myös Metsäkeskuksen metsävaratiedon latauspalvelun kautta. Siellä on käytettävissä standardiversiot MV 1.7 ja MV 1.8. Metsävaratiedon latauspalvelun käyttö edellyttää sitä, että organisaatiossa on otettu Suomi.fi-palveluväylä käyttöön.

Kiinteistörajat on päivitetty

Metsään.fi-palveluun päivitettiin kiinteistörajat 25.8. Kun kiinteistön raja on muuttunut, niin se aiheuttaa muutoksia myös kuviointiin. Tarkastamme parhaillaan kuviotietoja ja korjaamme ne vastaamaan uusia kiinteistörajoja mahdollisimman pian.

Metsäkeskuksen asiakastuki antaa tarvittaessa lisätietoja: asiakastuki(at)metsakeskus.fi, 029 432 409.

Tiedote Metsään.fi-toimijapalvelun käyttäjille, nro 4/2021.