Siirry pääsisältöön

Metsäkeskuksen koulutukset ja tapahtumat

Metsäkeskus järjestää monipuolisia koulutuksia metsänomistajille, toimijoille ja muille metsäalasta kiinnostuneille. Koulutukset auttavat metsänomistajia metsiään koskevassa päätöksenteossa ja toimijoita ammattitaidon ylläpitämisessä ja kehittämisessä. Koulutukset edistävät metsien kestävää hoitoa ja hyödyntämistä, metsäluonnon hoitoa sekä metsiin perustuvien elinkeinojen kehittämistä.

Sisätiloissa, maastossa ja verkossa

Järjestämme koulutuksia koko maassa ja teemme tiiviisti yhteistyötä muiden asiantuntijaorganisaatioiden ja oppilaitosten kanssa. Koulutuksia ja tapahtumia toteutetaan sisätiloissa, maastossa ja verkossa. 

Sisätiloissa järjestämme esimerkiksi luentoja, seminaareja ja messutapahtumia. Maastokoulutuksissa havainnollistetaan koulutettavia asioita maastossa.

Verkossa on mahdollista osallistua webinaareihin ja verkkokoulutuksiin. Webinaari on verkkovälitteinen ja vuorovaikutteinen ennakkoon ilmoitetulla ajankohdalla toteutettava luento tai seminaari, johon voi liittyä omalta tietokoneelta verkkoyhteyden kautta. Osa webinaareista tallennetaan, jotta ne ovat katsottavissa jälkikäteen.

Verkkokoulutus on opintokokonaisuus, jonka voi suorittaa kokonaan verkon välityksellä. Opiskelu on mahdollista toteuttaa missä ja milloin vain. Tarvitaan vain tietokone, verkkoyhteydet ja kirjautuminen Metsäkeskuksen verkkokoulutusalustalle. 

Metsänomistajille osaamista metsäomaisuuden hoitoon

Metsäkeskus kouluttaa vuosittain tuhansia metsänomistajia. 

Tarjoamme koulutuksia ja tapahtumia ajankohtaisista aiheista kuten:

  • metsänhoito
  • luonnonhoito
  • metsänomistus
  • metsäverotus
  • sukupolvenvaihdokset 
  • metsätalouden tuet ja säädökset

Metsään-koulutukset ovat koulutuskokonaisuus, joka on tarkoitettu erityisesti uusille metsänomistajille. Niihin ovat tervetulleita kaikki, jotka kaipaavat perustietoa metsänomistuksesta ja metsänhoidosta. 

Kaikki Metsäkeskuksen koulutukset ja tapahtumat löydät tapahtumakalenterista. Ilmoittaudu mukaan.

Toimijoille tietoa ja osaamista ajankohtaisista aiheista

Metsäkeskus kouluttaa vuosittain satoja toimijoita ajankohtaisista aiheista. Toimijoilla tarkoitetaan ammattilaisia ja yrittäjiä, jotka tarvitsevat työnsä puolesta osaamista metsäalaan liittyvistä aiheista. 

Esimerkkejä koulutustarjonnastamme toimijoille: 

  • Metsälainsäädäntö ja kemera-koulutukset  
  • Metsätalouden vesiensuojelu ja luontokohteiden tunnistaminen  
  • Metsään.fi-palvelun tehokäyttö 
  • Luonnonhoitokortti

Kaikki Metsäkeskuksen koulutukset ja tapahtumat löydät tapahtumakalenterista.

Tietoa toimijoille suunnatuista koulutuksista saat myös tilaamalla alueellisesti tuotetun koulutuskirjeen. Kirje ilmestyy 3-4 kertaa vuodessa.  Kirjeessä kerrotaan Metsäkeskuksen järjestämistä alueellisista koulutuksista, valtakunnallisista koulutuskiertueista ja muista ajankohtaisista koulutusteemoista.

Materiaalipankki - Mappi

Metsäkeskuksen järjestämien koulutusten esitykset on koottu Mappi nimiseen materiaalipankkiin. Mappiin pääsee ilman kirjautumista ja siellä voi vapaasti selata, esikatsella ja ladata koulutusmateriaaleja. Sisältöjä voi suodattaa kohderyhmän, koulutusaiheiden ja vapaa sana -haun avulla. Palvelu on tarjolla myös ruotsinkielisenä, kielen voi helposti vaihtaa sivun oikeasta yläreunasta.

Hinnoittelu

Metsäkeskus järjestää avoimia, eri kohderyhmille suunnattuja koulutuksia ja tapahtumia, joihin voi vapaasti ilmoittautua tapahtumakalenterin kautta. Osa koulutuksista on maksuttomia ja osa maksullisia. Hinnat vaihtelevat sisällön ja keston mukaisesti. Maksullisten koulutusten hinnoittelu perustuu maksuperusteasetuksen mukaisesti laskettuihin keskimääräisiin omakustannusarvoihin. Maksuttomia ovat esimerkiksi hankerahoituksella toteutetut tilaisuudet. Koulutusten hinnat näet ilmoittautumistiedoista.

Metsäkeskus ei osallistu tarjouskilpailuihin eikä toteuta yhdelle toimijalle räätälöityjä koulutuksia. Metsäkeskukselta voi pyytää asiantuntijaluentoja toimijan omiin tilaisuuksiin kuten koulutuspäiville.