Siirry pääsisältöön

Harjoittelu Metsäkeskuksessa

Tarjoamme vuosittain opiskelijoille ympäri Suomea harjoittelupaikkoja toimistossa ja metsässä. Harjoitteluaika painottuu kesäaikaan. Pääsääntöisesti paikat on tarkoitettu opiskelijoille, jotka tarvitsevat opiskeluunsa liittyvää harjoittelua. 

Sinulla on mahdollisuus päästä tekemään koealamittauksia maastoon joko yksin tai työpareittain. Lisäksi tehtäviä on metsävaratiedon ylläpidon ja julkaisun parissa. Paikkoja avautuu myös asiakastiimeihin, joissa pääset opastamaan metsänomistajia metsien käytössä ja hoidossa sekä metsäluonnon huomioimisessa. Näissä tehtävissä saat monipuolista asiakaspalvelukokemusta. 

Harjoittelupaikoista ilmoitetaan alkuvuodesta, tammikuussa ja mahdollisesti myös alkusyksystä Avoimet työpaikat -sivulla. Ilmoitamme haun käynnistymisestä myös FacebookissaTwitterissä ja Instagramissa. Mukaan harjoitteluhakuun pääsee sähköisen haun kautta ilmoituksessa mainittuna hakuaikana. 

Kannattaa seurata myös muita avoimia tehtäviä. Niistä voi löytyä sopivia määräaikaisia tehtäviä myös opiskelijoille. 

Metsäkeskus esittäytyy opiskelijoille

Mikä Metsäkeskus on ja mitä se tekee? Kuuntele Ständillä-podcastista, mitä johtava luontotiedon asiantuntija Miia Saarimaa kertoo Metsäkeskuksesta ja kokonaiskestävästä metsien hoidosta. Metsien monimuotoisuutta käsittelevässä jaksossa käydään läpi, millaisin keinoin suomalaisissa metsissä voidaan edistää luontoarvojen säilymistä ja lisääntymistä, sekä pohditaan millaisia haasteita Suomen metsät tulevaisuudessa kohtaavat.

Ständillä-podcast on Helsingin yliopiston maatalous- ja metsätieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden ainejärjestöjen tuottama podcast.