Siirry pääsisältöön

Metsitystuen hakupalvelun saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee metsitystuen hakupalvelua, joka on osoitteessa https://metsitystuki.metsakeskus.fi. Seloste on laadittu 3.3.2021. Palvelun saavutettavuuden ovat arvioineet ulkopuolinen asiantuntijaorganisaatio ja Suomen metsäkeskus.

Metsitystuen hakupalvelu on karttapalvelu, eikä se tämän vuoksi kuulu digipalvelulain piiriin. Metsitystuen hakupalvelussa on tehtävä aluevalinta karttakäyttöliittymässä, joka ei ole saavutettava. 

Metsitystukea voi hakea myös Metsäkeskuksen verkkosivuilta löytyvillä tulostettavilla paperilomakkeilla. 

Palvelun saavutettavuus

Sisällön nykyinen saavutettavuus: vastaa suurilta osin (WCAG 2.1, AA-taso) vaatimuksia, mutta asiointi vaatii ei-saavutettavan kartan käyttämistä.

Tunnistetut saavutettavuuspuutteet 

Sivuston käyttäminen 

Osalla painikkeista tai linkeistä ei ole yhdenmukaista eikä riittävää visuaalista ja toiminnallista korostusta, tai niiden tilaa ei ilmoiteta. Painikkeet ja linkit tullaan tavoitteellisesti korjaamaan vuoden 2021 aikana. 

Ruudunlukuohjelma ei ilmoita virheellisesti syötettyjä tietoja eikä ohjekomponentin tilaa tai tekstiä. Puutteet asiointipalvelun käytössä ruudunlukijalla tullaan tavoitteellisesti korjaamaan vuoden 2021 aikana.

Aluevalinnan ja omistustietojen antamisen jälkeen on mahdollista luoda hakemuksesta pdf-tiedosto. Asioinnin lopussa hakemuksesta muodostetaan automaattisesti pdf-tiedosto. Pdf-tiedostojen koodauksessa on saavutettavuuden kannalta merkittäviä puutteita. Puutteet pdf-tiedostoissa tullaan tavoitteellisesti korjaamaan vuoden 2021 aikana.

Muut lisähuomiot

Osa palveluista nojaa kolmannen osapuolen palveluihin. Alla palvelukohtaisesti saavutettavuuteen liittyvät lisätiedot:

Huomasitko saavutettavuuspuutteen hakupalvelussamme? 

Kerro havaitsemastasi puutteesta meille, niin teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Puutteen ilmoittaminen tehdään  palautelomakkeella.

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastaamme 14 päivän kuluessa. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuusatavi.fi 
puhelinnumero vaihde 0295 016 000