Siirry pääsisältöön

Tiedonsiirtopalvelu

Palvelu

Tiedonsiirtopalvelu on rajapinta, jonka avulla metsäalan toimija voi hoitaa asioita sähköisesti Metsäkeskuksen kanssa. Tiedonsiirtopalvelu toimii Suomi.fi-palveluväylän kautta. Suomi.fi-palveluväylä tarjoaa vakioidun tavan siirtää tietoja organisaatioiden välillä.

Kun organisaatio ottaa käyttöön tiedonsiirtopalvelun, voi sen kautta

  • tehdä metsänkäyttöilmoituksen
  • hakea Kemera-tukea
  • ilmoittaa toteutuneista Kemera-töistä
  • tehdä hirvieläinvahinkoilmoituksen
  • ilmoittaa omavalvontatietoja
  • lähettää metsävaratiedon päivityspyynnön
  • ladata Kemera-rahoituspäätöksiä
  • ladata Kemera-maksatusilmoituksia
  • ladata tarkastustietoja.

Edellisten lisäksi organisaatio voi metsävaratiedon latauspalvelun kautta ladata suostumuksenalaisia metsävaratietoja.

Tiedonsiirtopalvelussa käytetään xml-sanomia, jotka ovat metsätietostandardien mukaisia.

Tiedonsiirtopalvelu on tarkoitettu toimijoille, joilla on käytössä metsä- ja paikkatietojärjestelmä. Esimerkiksi metsänkäyttöilmoitus sisältää metsikkö- ja toimenpidetietojen lisäksi karttatiedon metsiköiden sijainnista.

Jotta organisaatio voi siirtää metsänomistajan tietoja, se edellyttää, että metsänomistaja on valtuuttanut organisaation hoitamaan hänen asioitaan.

Siirtotiedostojen tuottamiseen tarvittava skeemat ja esimerkit sekä soveltamisohjeet löytyvät metsätietostandardien julkaisusivustolta.

Kun haluat ottaa käyttöön uuden tiedonsiirtopalvelun organisaatiollesi, kirjoita sähköpostiviesti osoitteeseen tiedonsiirto.yllapitaja(at)metsakeskus.fi.


Asioi palvelussa

Verkkoasiointi

Tiedonsiirtopalvelu on rajapinta, jonka avulla metsäalan toimija voi hoitaa asioita sähköisesti Metsäkeskuksen kanssa. Tiedonsiirtopalvelu toimii Suomi.fi-palveluväylän kautta.

Kun haluat ottaa tiedonsiirtopalvelun käyttöön, ota ensin yhteys sähköpostitse osoitteeseen tiedonsiirto.yllapitaja(at)metsakeskus.fi.

Kun haluat saada teknistä tietoa Metsäkeskuksen tarjoamista palveluista Suomi.fi-palveluväylän liityntäkatalogissa, paina alla olevaa ”Siirry verkkoasiointiin” -painiketta.

Siirry verkkoasiointiin

Yhteystiedot

Metsäkeskuksen asiakastuki
Puhelun hinta on oman operaattorisopimuksesi mukainen.

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden

Puhelinasiointi

Metsäkeskuksen asiakastuki palvelee metsänomistajia ja metsäalan toimijoita.

Yhteystiedot

Puhelu maksaa paikallisverkkomaksun (pvm) tai matkapuhelinmaksun (mpm). Tarkista hinta omalta operaattoriltasi.

Palveluajat

Maanantai: 08:00 - 18:00
Tiistai: 08:00 - 18:00
Keskiviikko: 08:00 - 16:00
Torstai: 08:00 - 16:00
Perjantai: 08:00 - 16:00

Linkit

Metsäkeskuksesta löydät parhaan asiantuntemuksen metsävara- ja luontotietoon, metsälainsäädäntöön, metsän- ja luonnonhoitoon, metsiin ja puuhun perustuviin elinkeinoihin ja metsänomistajuuteen liittyvissä kysymyksissä.

Metsäkeskuksen palvelut yrityksille koostuvat henkilökohtaisesta asiantuntijapalvelusta, koulutuspalveluista, tietotuotteista ja sähköisistä palveluista.

Neuvonta ja kehittämistoimenpiteet suunnitellaan yhdessä yrityksen tarpeiden mukaisesti. Vahvuutemme on laaja asiantuntijaosaaminen ja hyvät verkostot alan muihin toimijoihin.

Tarjoamme monipuolisesti koulutusta metsäalan toimijoille. Olemme erikoistuneet metsäalaa koskevan lainsäädännön muutosten kouluttamiseen käytännönläheisestä näkökulmasta.

Metsään.fi on metsänomistajia ja metsäalan palveluntarjoajia yhdistävä sähköinen asiointipalvelu, josta löytyvät yksityismetsien metsävaratiedot. Tutustu palveluun ja myös avoimeen metsätietoomme osoitteessa www.metsään.fi.

Siirry verkkosivulle

Yhteystiedot

Metsäkeskuksen asiakastuki
Päivitetty