Siirry pääsisältöön

Metsänomistajan suostumus metsätietojen luovuttamiseen

Palvelu

Metsänomistajana voit antaa suostumuksen siihen, että Metsäkeskus voi luovuttaa metsätietojasi metsäalan palveluntarjoajille (toimijoille). Voit valita itse, mille palveluntarjoajille suostumuksesi annat.

Kun annat suostumuksen, palveluntarjoajat voivat käyttää tietoja, kun ne tarjoavat metsätalouteen liittyviä palveluita, hoitavat toimeksiantoja tai antavat neuvontaa.

Voit valita, annatko selailuluvan vai siirtoluvan. Selailuluvalla palveluntarjoaja voi katsella metsänomistajan metsätietoja. Siirtoluvalla palveluntarjoaja voi selailun lisäksi siirtää metsätiedot omaan järjestelmäänsä.

Metsäkeskus voi luovuttaa tiedot avaamalla palveluntarjoajalle käyttöyhteyden metsänomistajan tietoihin Metsään.fi-palvelussa. Metsäkeskus voi luovuttaa tiedot myös asiakirjakopioina tai sähköisinä tiedostoina.

Voit antaa suostumuksen tietojesi luovutukseen vain tekemällä sen itse. Toisen henkilön puolesta ei ole mahdollista antaa tai muuttaa suostumuksia.

Suostumus on voimassa toistaiseksi, jos et erikseen peru sitä. Jos metsätilan omistaja vaihtuu, suostumus lakkaa olemasta voimassa.

Jos annat suostumuksen paperilomakkeella, Metsäkeskus tekee asiasta hallinnollisen päätöksen.

Suosittelemme, että annat suostumuksen Metsään.fi-palvelussa.

Metsään.fi-palvelussa näet oman alueesi palveluntarjoajat kohdassa Asiointi > Palvelutori > Palveluhakemisto. Kun haluat antaa suostumuksen valitsemallesi palveluntarjoajalle, siirry kohtaan Metsätietojen luovutus. Valitse, annatko palveluntarjoajalle selailu- vai siirtoluvan. Voit myös jälkeenpäin muokata antamiasi suostumuksia.

Voit myös antaa suostumuksen tulostettavalla lomakkeella ”Suostumus metsätietojen käsittelyyn”. Lähetä lomake Metsäkeskukseen turvapostilla tai toimita se Lahden toimistoon.


Asioi palvelussa

Verkkoasiointi

Metsään.fi on metsänomistajien ja metsäalan toimijoiden yhteinen asiointipalvelu.

Metsänomistaja näkee palvelussa oman metsänsä perustiedot ja esimerkiksi ehdotukset metsän hoito- ja uudistamistöistä. Tehdyt hoitotyöt tai hakkuut voi ilmoittaa tehdyksi Metsään.fi-palvelussa.

Palvelussa voi tehdä Kemera-rahoitushakemuksen ja -toteutusilmoituksen taimikon varhais- ja nuoren metsän hoitotöistä tai tehdä ilmoituksen hirvieläinvahingosta. Palvelussa voi myös tehdä metsänkäyttöilmoituksen tai tehdä puukaupan tarjouspyynnön Kuutio-palveluun. Metsänomistaja voi halutessaan jakaa tietoja myös valitsemilleen metsäalan toimijoille.

Metsänomistaja ja toimija kirjautuvat palveluun omilla verkkopankkitunnuksillaan, mobiilivarmenteella tai sirullisella henkilökortilla. Toimija tarvitsee lisäksi valtuuden asioida edustamansa organisaation puolesta. Metsäkeskuksen verkkopalvelusta voit lukea lisää Metsään.fi-palvelun hyödyistä ja käyttämisestä.

Metsätiedon julkaisua säätelee laki Metsäkeskuksen metsätietojärjestelmästä (metsätietolaki). Palvelun käyttö on maksutonta.

Siirry verkkoasiointiin

Yhteystiedot

Metsäkeskuksen asiakastuki
Puhelun hinta on oman operaattorisopimuksesi mukainen.

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden

Lähetä turvapostilla Metsäkeskukseen lomakkeet, joilla annat metsäalan palveluntarjoajalle suostumuksen käsitellä metsätietojasi.

Turvapostin välityksellä lähetät suostumukset tietoturvallisesti Metsäkeskukseen. Antamasi suostumus sisältää suojattavia henkilötietojasi.

Näin lähetät turvapostia
1. Avaa turvapostin lähetyslomake kohdasta Siirry verkkoasiointiin.
2. Kirjoita oma sähköpostiosoitteesi kohtaan Lähettäjän sähköpostiosoite.
3. Syötä otsikko ja kirjoita viestisi kohtaan Viesti.
4. Jos haluat lähettää liitetiedostoja, valitse Liitteet.
5. Valitse "Lähetä kopio Turvapostista omaan sähköpostiini", jos haluat itsellesi kopion lähettämästäsi viestistä.
6. Paina lähetä. Viestisi ei kuitenkaan vielä lähde vastaanottajalle. Vahvista vielä lähetys kohdan 7 ohjeen mukaisesti.
7. Avaa oma sähköpostisi ja viimeistele turvapostin lähetys. Sähköpostiisi on saapunut viesti. Avaa se ja paina linkistä. Vasta nyt viestisi lähtee vastaanottajalle. Jos viestiä ei löydy sähköpostisi saapuneet-kansiosta, tarkista myös roskapostikansio. Jos et vahvista lähetystä oman sähköpostisi kautta, viestiäsi ei toimiteta vastaanottajalle.

Siirry verkkoasiointiin

Yhteystiedot

Metsäkeskuksen asiakastuki
Puhelu maksaa paikallisverkkomaksun (pvm) tai matkapuhelinmaksun (mpm). Tarkista hinta omalta operaattoriltasi.

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden

Lomakkeet

Tällä lomakkeella voit antaa metsäalan toimijalle suostumuksen metsätietojesi käsittelyyn.

Suostumuksen perusteella Metsäkeskus voi luovuttaa Suomen metsäkeskuksen tietojärjestelmään sisältyvät metsätietosi valitsemillesi metsäalan palveluntarjoajille. Suostumuksen perusteella Metsäkeskus voi avata niille käyttöyhteyden tietoihisi Metsäkeskuksen tarjoamassa sähköisessä palvelussa.

Palveluntarjoajat voivat käyttää tietoja, kun ne tarjoavat sinulle metsätalouteen liittyviä palveluita, esimerkiksi hoitavat toimeksiantoja ja antavat neuvontaa.

Suosittelemme, että annat suostumukset tämän lomakkeen sijaan Metsään.fi-palvelussa.

Lomakkeen toimitustiedot

Toimita lomake Metsäkeskukseen kirjaamon turvapostilla tai lähetä se Lahden toimistoon.
Päivitetty

Puhelinasiointi

Metsäkeskuksen asiakastuki palvelee metsänomistajia ja metsäalan toimijoita.

Yhteystiedot

Puhelu maksaa paikallisverkkomaksun (pvm) tai matkapuhelinmaksun (mpm). Tarkista hinta omalta operaattoriltasi.

Palveluajat

Maanantai: 08:00 - 18:00
Tiistai: 08:00 - 18:00
Keskiviikko: 08:00 - 16:00
Torstai: 08:00 - 16:00
Perjantai: 08:00 - 16:00

Metsäkeskuksen vaihde yhdistää puhelusi oikealle henkilölle. Neuvontaa metsäasioissa saat parhaiten ottamalla yhteyttä asiakastukeemme.

Yhteystiedot

Vaihde
Puhelu maksaa paikallisverkkomaksun (pvm) tai matkapuhelinmaksun (mpm). Hinta koskee myös jonottamista.

Palveluajat

Maanantai: 08:00 - 16:15
Tiistai: 08:00 - 16:15
Keskiviikko: 08:00 - 16:15
Torstai: 08:00 - 16:15
Perjantai: 08:00 - 16:15
Päivitetty