Siirry pääsisältöön

Metsätilan omistajanvaihdoksen palvelut ja laskurit

Metsän omistamiseen, omistajanvaihdokseen ja perintöön liittyvissä asioissa tarvitaan tietoa omaan tilanteeseen sopivista toimenpiteistä. Monet asiakirjat kannattaa teettää metsätilojen omistajanvaihdoksiin perehtyneillä asiantuntijoilla.

Metsänomistusjärjestelyjen palveluntarjoajat

Alla on listattuna maakunnittain Metsäkeskuksen tiedossa olevia metsätilan omistusjärjestelypalvelujen tarjoajia. Jos haluat näitä palveluja tarjoavan yrityksesi listalle, ota yhteyttä Metsäkeskukseen.

Tilan arvon määrittäminen automaattilaskurien avulla

Pankit ja metsäyhtiöt ovat kehittäneet automaattilaskureita, joilla voi tehdä numeerisiin metsävaratietoihin perustuvan, karkean tila-arvolaskelman. Verohallinto hyväksyy myös nämä tila-arvolaskelmat käytettäväksi metsätilan arvon määrityksessä. Näitä sovelluksia käytettäessä tulee aina varmistua siitä, että niissä käytettävä metsävaratieto on ajan tasalla.

Maanmittauslaitoksen kiinteistövaihdannan palvelu

Maanmittauslaitoksella on verkkosivuillaan maksullinen sähköinen kiinteistövaihdannan palvelu. Palvelussa tunnistautuneet henkilöt voivat keskenään luonnostella ja allekirjoittaa kiinteistön kauppakirjan, lahjakirjan, vaihtokirjan sekä kaupan esisopimuksen.

Palvelussa voi myös allekirjoittaa sähköisesti kiinteistönvälittäjän tai asiamiehen laatiman luovutuskirjan.

Palvelua käytettäessä ei tarvita kaupanvahvistajaa. Lainhuuto tulee vireille asiakirjan allekirjoitushetkellä.

Laskurit

Lisätietoja