Siirry pääsisältöön

TIESIT - hanke puu- ja energiahuollon turvaamiseksi

TIESIT kartoittaa tiet, sillat ja puuterminaalit

Metsäkeskuksessa on käynnissä mittava työ, jossa kartoitetaan laajasti yksityisteiden ja niiden siltojen kuntoa sekä selvitetään energiapuuterminaalien tilanne ja tarve. Kerätyn tiedon pohjalta myös kannustetaan tiekuntia teiden perusparannukseen ja kunnossapitoon. TIESIT-hankkeen ydintavoite on edistää toimivaa suomalaista puu- ja energiahuoltoa tulevina vuosina. 

Nyt kartoitettavia yksityisteitä Suomessa on noin 200 000 kilometrin verran ja siltoja kaikkiaan noin 6 500. Selvitys energiapuuterminaalien nykytilanteesta ja niiden kehittämistarpeista tuottaa myös tuoretta tietoa.  

Kartoitettua tietoa voivat lähitulevaisuudessa hyödyntää muun muassa tienpitäjät, tienkäyttäjät, rahoittajat ja palveluntuottajat. Tuotamme myös tietoa tiekuntien koulutusta ja neuvontaa varten. 

Projektin päätoteuttajana toimii Suomen metsäkeskus. Hankekumppaneina toimivat muun muassa Suomen tieyhdistys, Väylävirasto, Huoltovarmuuskeskus ja ELY-keskukset. 

TIESIT ja alueelliset yksityistiepäivät 2023

TIESIT-hanke on yhteistyökumppanina Suomen tieyhdistyksen Alueelliset yksityistiepäivät -tapahtumakiertueella. Tutustu tapahtumiin ja lähde mukaan!

Lisätietoa Alueellisista yksityistiepäivistä