Siirry pääsisältöön
Palvelu

Rekisteröityminen Metsään.fi-toimijapalveluun

Metsään.fi-palvelu on metsänomistajan ja palveluntarjoajien sähköinen asiointipalvelu ja yhteinen kohtauspaikka.

Metsään.fi-toimijapalvelu on tarkoitettu organisaatioille, jotka tarjoavat palveluja metsänomistajille. Metsään.fi-palvelun avulla organisaatiosi voi löytää uusia asiakkaita ja palvella nykyisiä asiakkaita entistä paremmin.

Toimijana voit saada metsänomistajan tiedot käyttöösi Metsään.fi-palvelussa metsänomistajan suostumuksella. Voit saada metsänomistajien tietoja myös ilman erillistä metsänomistajan suostumusta, jos organisaatiollasi on metsänomistajaan asiakas- tai jäsenyyssuhde. Tällöin voit pyytää tietojen luovutusta Metsäkeskuksesta.

Metsään.fi-palvelusta löydät muun muassa kartat ja ilmakuvat, metsänomistajan yhteystiedot, tiedot tilan puustosta sekä tiedot tuleville vuosille ehdotetuista hakkuista, hoitotöistä ja luontokohteista. Metsään.fi-palvelun kautta voit hakea asiakkaasi puolesta tukea taimikon varhaishoitoon ja nuoren metsän hoitoon sekä tehdä metsänkäyttöilmoituksen.

Lisäksi metsänomistajat näkevät organisaatiosi tiedot, kun he etsivät hoitotöiden toteuttajia ja osaavat ottaa yhteyttä organisaatioosi.

Metsään.fi-palveluun toimijoiksi voivat rekisteröityä yritykset, yhdistykset ja muut organisaatiot, jotka tarjoavat metsänomistajille palveluita.

Kun haluat rekisteröityä toimijapalvelun käyttäjäksi, toimi näin:

  1. Täytä Metsään.fi-toimijapalvelun rekisteröintihakemus.
  2. Valitse rekisteröintihakemuksessa, siirrätkö metsätietoja omiin järjestelmiisi vai selaatko tietoja ainoastaan Metsään.fi-palvelussa.
  3. Jos siirrät tietoja omiin tietojärjestelmiisi, liitä rekisteröintihakemukseen seloste tietojen käsittelytoimista.
  4. Ilmoita erillisellä kuntaliitteellä kunnat, joiden alueella tarjoat palveluita metsänomistajille.
  5. Toimita rekisteröintihakemus liitteineen Metsäkeskukseen.

Metsäkeskus käsittelee hakemuksen kahden viikon kuluessa. Saat päätöksen postitse.

Rekisteröinnin lisäksi tarvitset asiointivaltuuden käyttää Metsään.fi-toimijapalvelua organisaatiosi edustajana. Valtuuksia hallinnoidaan Suomi.fi-valtuudet-palvelussa.

Kirjaudu Metsään.fi-toimijapalveluun käyttämällä henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia.


Asioi palvelussa

Lomakkeet

Tällä lomakkeella haet organisaatiosi rekisteröimistä Metsään.fi-toimijapalvelun käyttäjäksi. Toimijapalvelu on sähköinen asiointipalvelu, joka on tarkoitettu metsänomistajille palveluita tarjoaville organisaatioille.

Lomakkeen toimitustiedot

Suomen metsäkeskus
Toimita lomake Metsäkeskukseen kirjaamon turvapostilla ja lähetä se Lahden toimistoon.
Päivitetty

Täytä tämä lomake, kun haet organisaatiosi rekisteröimistä Metsään.fi-toimijapalvelun käyttäjäksi.

Valitse kuntaliitteeltä ne kunnat, joissa yrityksesi tarjoaa palveluita metsänomistajille. Tavoitat Metsään.fi-palvelun kautta valituissa kunnissa metsää omistavat tai niissä asuvat henkilöt.

Lomakkeen toimitustiedot

Suomen metsäkeskus
Toimita lomake Metsäkeskukseen kirjaamon turvapostilla tai lähetä se Lahden toimistoon.
Päivitetty
Päivitetty