Siirry pääsisältöön

Rekisteröityminen Metsään.fi-toimijapalveluun

Palvelu

Metsään.fi-palvelu on metsänomistajan ja palveluntarjoajien sähköinen asiointipalvelu ja yhteinen kohtauspaikka.

Metsään.fi-toimijapalvelu on tarkoitettu organisaatioille, jotka tarjoavat palveluja metsänomistajille. Metsään.fi-palvelun avulla organisaatiosi voi löytää uusia asiakkaita ja palvella nykyisiä asiakkaita entistä paremmin.

Toimijana voit saada metsänomistajan tiedot käyttöösi Metsään.fi-palvelussa metsänomistajan suostumuksella. Voit saada metsänomistajien tietoja myös ilman erillistä metsänomistajan suostumusta, jos organisaatiollasi on metsänomistajaan asiakas- tai jäsenyyssuhde. Tällöin voit pyytää tietojen luovutusta Metsäkeskuksesta.

Metsään.fi-palvelusta löydät muun muassa kartat ja ilmakuvat, metsänomistajan yhteystiedot, tiedot tilan puustosta sekä tiedot tuleville vuosille ehdotetuista hakkuista, hoitotöistä ja luontokohteista. Metsään.fi-palvelun kautta voit hakea asiakkaasi puolesta tukea taimikon varhaishoitoon ja nuoren metsän hoitoon sekä tehdä metsänkäyttöilmoituksen.

Lisäksi metsänomistajat näkevät organisaatiosi tiedot, kun he etsivät hoitotöiden toteuttajia ja osaavat ottaa yhteyttä organisaatioosi.

Metsään.fi-palveluun toimijoiksi voivat rekisteröityä yritykset, yhdistykset ja muut organisaatiot, jotka tarjoavat metsänomistajille palveluita.

Kun haluat rekisteröityä toimijapalvelun käyttäjäksi, toimi näin:

  1. Täytä Metsään.fi-toimijapalvelun rekisteröintihakemus.
  2. Valitse rekisteröintihakemuksessa, siirrätkö metsätietoja omiin järjestelmiisi vai selaatko tietoja ainoastaan Metsään.fi-palvelussa.
  3. Jos siirrät tietoja omiin tietojärjestelmiisi, liitä rekisteröintihakemukseen seloste tietojen käsittelytoimista.
  4. Ilmoita erillisellä kuntaliitteellä kunnat, joiden alueella tarjoat palveluita metsänomistajille.
  5. Toimita rekisteröintihakemus liitteineen Metsäkeskukseen.

Metsäkeskus käsittelee hakemuksen kahden viikon kuluessa. Saat päätöksen postitse.

Tarvitset myös asiointivaltuuden

Rekisteröinnin lisäksi tarvitset asiointivaltuuden käyttää Metsään.fi-toimijapalvelua organisaatiosi edustajana. Valtuuksia hallinnoit Suomi.fi-valtuudet-palvelussa.

Kun rekisteröinti ja asiointivaltuus ovat kunnossa, voit tunnistautua Metsään.fi-toimijapalveluun käyttäen henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksia, mobiilivarmennetta tai sirullista henkilökorttia.


Asioi palvelussa

Verkkoasiointi

Lähetä turvapostilla Metsäkeskuksen kirjaamoon asiakirjoja tietoturvallisesti. Voit lähettää esimerkiksi Metsään.fi-asiointilupia sekä yhteismetsiin, metsärikkomusasioihin ja kilpailutukseen liittyviä asiakirjoja ja liitteitä. Niihin voi liittyä henkilötietoja ja liikesalaisuuksia, jotka on tarpeen suojata.

Turvaposti on tietoturvallinen tapa lähettää sähköpostia.

Näin lähetät turvapostia
1. Avaa turvapostin lähetyslomake kohdasta Siirry verkkoasiointiin.
2. Kirjoita oma sähköpostiosoitteesi kohtaan Lähettäjän sähköpostiosoite.
3. Syötä otsikko ja kirjoita viestisi kohtaan Viesti.
4. Jos haluat lähettää liitetiedostoja, valitse Liitteet.
5. Valitse "Lähetä kopio Turvapostista omaan sähköpostiini", jos haluat itsellesi kopion lähettämästäsi viestistä.
6. Paina lähetä. Viestisi ei kuitenkaan vielä lähde vastaanottajalle. Vahvista vielä lähetys kohdan 7 ohjeen mukaisesti.
7. Avaa oma sähköpostisi ja viimeistele turvapostin lähetys. Sähköpostiisi on saapunut viesti. Avaa se ja paina linkistä. Vasta nyt viestisi lähtee vastaanottajalle. Jos viestiä ei löydy sähköpostisi saapuneet-kansiosta, tarkista myös roskapostikansio. Jos et vahvista lähetystä oman sähköpostisi kautta, viestiäsi ei toimiteta vastaanottajalle.

Siirry verkkoasiointiin

Yhteystiedot

Metsäkeskuksen asiakastuki
Puhelu maksaa paikallisverkkomaksun (pvm) tai matkapuhelinmaksun (mpm). Tarkista hinta omalta operaattoriltasi.

Palveluajat

Avoinna ympäri vuorokauden

Lomakkeet

Tällä lomakkeella haet organisaatiosi rekisteröimistä Metsään.fi-toimijapalvelun käyttäjäksi. Toimijapalvelu on sähköinen asiointipalvelu, joka on tarkoitettu metsänomistajille palveluita tarjoaville organisaatioille.

Lomakkeen toimitustiedot

Toimita lomake Metsäkeskukseen kirjaamon turvapostilla tai lähetä se Lahden toimistoon.
Päivitetty

Täytä tämä lomake, kun haet organisaatiosi rekisteröimistä Metsään.fi-toimijapalvelun käyttäjäksi.

Valitse kuntaliitteeltä ne kunnat, joissa yrityksesi tarjoaa palveluita metsänomistajille. Tavoitat Metsään.fi-palvelun kautta valituissa kunnissa metsää omistavat tai niissä asuvat henkilöt.

Lomakkeen toimitustiedot

Toimita lomake Metsäkeskukseen kirjaamon turvapostilla tai lähetä se Lahden toimistoon.
Päivitetty
Päivitetty