Siirry pääsisältöön

Metsään.fi-palvelun asiointilupa

Asiointiluvalla annat toiselle henkilölle metsätietojesi katseluoikeuden digitaalisessa Metsään.fi-palvelussa. Toiselle henkilölle annettua katseluoikeutta kutsutaan asiointiluvaksi.

Henkilö, jolle olet antanut asiointiluvan voi myös puolestasi tehdä metsänkäyttöilmoituksia, kemera-rahoitushakemuksia ja -toteutusilmoituksia sekä lähettää palveluilmoituksia, mikäli olet asiointiluvan lisäksi valtuuttanut hänet puolestasi näihin tehtäviin.

Asiointiluvalla ei voi antaa suostumuksia metsänomistajan puolesta palveluntarjoajille eikä lähettää työkohdeilmoituksia. Henkilö, jolle olet antanut asiointiluvan, ei saa siirtää tietoja omiin tietojärjestelmiinsä eikä luovuttaa niitä sivullisille.

Jos omistat metsää yhdessä toisten kanssa, riittää, että yksi metsätilan osakkaista antaa asiointiluvan. Näin voi olla esimerkiksi kuolinpesässä tai metsäyhtymässä. Kuolinpesän tai metsäyhtymän jokaisen omistajan on lähtökohtaisesti annettava yhteinen valtuutus metsänkäyttöilmoituksien, kemera-rahoitushakemuksien ja -toteutusilmoituksien sekä palveluilmoituksien lähettämiseen.

Lomakkeen toimitustiedot

Toimita lomake Metsäkeskukseen turvapostilla tai Lahden toimistoon.
Päivitetty