Siirry pääsisältöön

Hyvinvointia ja makuja Pirkanmaan metsistä

Hankkeen rahoittajat

Luonnontuoteala on kasvanut reippaasti viime vuosina Suomessa, ja nyt myös Pirkanmaalla ala pitää saada kasvuun mukaan. Mahdollisuuksia kasvuun on, kunhan tietyt haasteet selätetään.

Hyvinvointia ja makuja Pirkanmaan metsistä -hankkeessa lisätään tuottajien osaamista, markkinointia ja yhteyksiä tukkuportaaseen. Lisäksi hankkeessa edistetään metsänomistajien ja luontoalan yrittäjien yhteistyötä, mikä parantaa osaamista, avaa uusia markkinointikanavia ja aktivoi uusia metsänomistajia raaka-aineen tuottajiksi. 

Hankkeen tavoitteet

  1. Edistetään luonnontuotealan osaamista sekä kehitetään luonnontuotealan liiketoimintaa osana kokonaiskestävää ja kannattavaa metsätaloutta.
  2. Tiivistetään luonnontuotealan yritysten ja metsänomistajien yhteistyötä ja aktivoidaan heitä luonnontuotteiden tuottajiksi.
  3. Edistetään luomulaatuisen raaka-aineiden saatavuutta metsistä jalostukseen ja tähdätään korkean jalostusasteen tuotteisiin.
  4. Vahvistetaan Pirkanmaan elintarvikealaa ja metsäbiotaloutta metsän luonnontuotteita hyödyntämällä.
  5. Tavoitellaan toimivampia ratkaisuja luonnontuotteiden tuotantoprosesseihin ja laadunhallintaan.

Hankkeen toteuttajat, toteutusaika ja rahoitus

Hankkeen hallinnoija on Suomen metsäkeskus. Hankkeen toteutusaika on 1.1.2023–31.12.2024.

Hanke toteuttaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman 2014–2020 (siirtymäkausi 2020 - 2022) ja Pirkanmaan alueellisen maaseudun kehittämissuunnitelman tavoitteita. Hanke rahoitetaan maaseutuohjelman toimenpiteestä 1.1. Ammatillinen koulutus ja tietojen hankkiminen.

Toiminta-alue
Pirkanmaa

Hankkeen toteuttajat

Metsäkeskuksen logo

Lisätietoja