Uusi mobiilisovellus vie metsätiedon pariin

Metsäinen-mobiilisovelluksen voi ladata maksutta Google Play –sovelluskaupasta 7.7.2017 alkaen.
Suomen metsäkeskuksen ja Lapin ammattikorkeakoulun yhteistyönä on valmistunut mobiilisovellus Metsäinen. Se on ensimmäisiä suomalaisia sovelluksia, joka tarjoaa ajantasaista metsäistä tietoa maksuttomasti käyttäjilleen.

Suomen metsäkeskuksessa Rovaniemellä on kehitetty uudenlaista mobiilipalvelua metsistä ja metsätaloudesta kiinnostuneille. Metsäinen-mobiilisovellus johdattaa älylaitteiden käyttäjät metsäisen tiedon pariin.

Uusi sovellus sisältää tietopankin, joka tarjoaa perustietoa metsistä ja metsätaloudesta sekä perehdyttää lukijaansa käytännönläheisesti metsien käytön ja hoidon perusteisiin. Mobiilisovelluksen käyttäjä voi tutustua älypuhelimellaan helposti esimerkiksi metsän kasvatustapoihin tai selvittää, mitä tarkoitetaan talousmetsän luonnonhoidolla.

Metsäkeskuksen asiantuntijat ovat koostaneet tietopankin sovellukseen Tapion Metsänhoidon suositukset –teoksen pohjalta.

Metsäinen tieto kulkee nyt näppärästi älylaitteen mukana. Sovellus mahdollistaa uuden tavan oppia metsäasioita tai kerrata jo oppimaansa, kertoo Mobiilisti metsään -hankkeen projektipäällikkö Jonna Kokko Suomen metsäkeskuksesta.

Metsäinen-mobiilisovelluksessa on tietopankin lisäksi tapahtumakalenteri, johon on poimittu Lapin luontoon ja metsiin liittyviä ajankohtaisia tapahtumia.

Sovelluksen kehittämistyö jatkuu

Uuteen mobiilisovellukseen avautuu syksyn aikana Luontopolut-osio, jonka avulla käyttäjät pääsevät seikkailemaan mobiililuontopoluilla Kemissä, Rovaniemellä ja Sodankylässä. Luontopolut on tuotettu yhteistyössä paikallisten oppilaitosten, yhdistysten ja metsätoimihenkilöiden kanssa. Poluilla on monenlaista tehtävää ja elämyksiä kaikenikäisille.

Metsäinen-mobiilisovellusta käytetään Android-käyttöjärjestelmän mobiililaitteilla. Sovelluksen voi ladata Google Play –sovelluskaupasta 7.7.2017 alkaen.
 
Uuden mobiilisovelluksen tuottaa Suomen metsäkeskuksen ja Suomen 4H-liiton Mobiilisti metsään –hanke. Hankkeen rahoittaa Lapin ELY-keskus Manner-Suomen maaseudunkehittämisohjelmasta 2014 - 2020.

Lisätietoja Mobiilisti metsään –hankkeesta.