Tule keskustelemaan metsäohjelmista Puhutaan metsästä -tapahtumiin | Metsäkeskus

Tule keskustelemaan metsäohjelmista Puhutaan metsästä -tapahtumiin

uutiskuva-puhutaanmetsasta.jpg
Puhutaan metsästä -tilaisuuksia järjestetään alkuvuonna eri puolilla Suomea. Metsätietoasiantuntija Juha Inkilä kertoi avoimesta metsätiedosta Puhutaan metsästä -tapahtumassa Helsingissä vuonna 2018. Kuva: Susanna Mikander
Puhutaan metsästä -tulevaisuuspäivät kokoavat yhteen metsäalan vaikuttajat ja tekijät. Suomen metsäkeskus järjestää tilaisuuksia alkuvuonna 13 paikkakunnalla eri puolilla Suomea. Maksuttomiin tapahtumiin ovat tervetulleita kutsuvieraiden lisäksi kaikki metsäasioista kiinnostuneet.

Kuinka oman maakunnan metsiä tulisi tulevaisuudessa käyttää, hoitaa ja suojella? Entä millaista elinkeinotoimintaa metsistä voisi syntyä tulevaisuudessa?

Puhutaan metsästä -tulevaisuuspäivissä keskustellaan maakuntien metsistä ja alueellisista metsäohjelmista. Tilaisuuksissa kerrotaan, kuinka metsäohjelmien valmistelu on edennyt tähän mennessä, ja osallistujat pääsevät keskustelemaan ohjelmien painotuksista. Tilaisuuksissa kuullaan myös Luonnonvarakeskuksen puheenvuoro metsävaroista ja metsänhoidon tarpeista maakunnissa.

- Esillä ovat myös muut ajankohtaiset aiheet, kuten talousmetsien luonnonhoito ja ilmastonmuutoksen hillitseminen. Ohjelma vaihtelee paikkakunnittain, kertoo elinkeinojohtaja Anssi Niskanen Suomen metsäkeskuksesta.

Metsäohjelmat valmistuvat alkusyksystä

Uudet alueelliset metsäohjelmat kaudelle 2021-2025 valmistuvat alkusyksystä. Metsäohjelmat edistävät metsien monipuolista ja kestävää käyttöä. Niiden tavoitteena on tuoda maakuntiin lisää työtä ja hyvinvointia, turvata metsäluonnon monimuotoisuutta sekä antaa eväitä ilmastonmuutokseen varautumiseen.

Metsäohjelmien valmistelutyötä ohjaavat maakunnalliset metsäneuvostot ja mukana työssä on kymmeniä työryhmiä ja satoja asiantuntijoita eri puolilla Suomea.

- Alueellisten metsäohjelmien valmistelu on mittava ponnistus maamme tärkeimmän luonnonvaran, metsien, käytön ja kestävyyden kehittämiseksi yhteistyössä maakunnan toimijoiden kesken, arvioi valmistelutyötä vetävä johtava asiantuntija Jyrki Haataja Suomen metsäkeskuksesta.

Alueellisten metsäohjelmien valmistelusta on tietoa Metsäkeskuksen verkkosivuilla.

Katso tarkemmat tiedot Puhutaan metsästä -tapahtumista ja ilmoittaudu mukaan

Puhutaan metsästä -tulevaisuuspäivät talvella 2020

12.2. Helsinki
14.2. Tampere
17.2. Kokkola
20.2. Mikkeli
21.2. Vaasa
25.2. Kuopio
25.2. Turku
25.2. Lappeenranta
26.2. Oulu
27.2. Rovaniemi
5.3. Lahti
11.3. Joensuu
19.3. Kajaani
 

.