Tienhoito.fi-palvelusta voi hakea tietoa ja ammattilaisia yksityisteiden hoitoon | Metsäkeskus

Tienhoito.fi-palvelusta voi hakea tietoa ja ammattilaisia yksityisteiden hoitoon

uutiskuva-tienhoitofi.jpg
Tienhoito.fi-palvelun tarkoituksena on parantaa yksityistieverkoston hoitoa ja kustannustehokkuutta.
Tienhoito.fi on Suomen metsäkeskuksen hallinnoima yksityistiesivusto ja urakoitsijahakemisto. Sivustolta on helppo löytää tietiedon lisäksi alueen ammattilaiset yksityisteiden hoitoon. Tiekunnat voivat myös ilmoittaa yhteystietonsa yksityistierekisteriin palvelun kautta.

Palvelun tarkoituksena on parantaa yksityistieverkoston hoitoa ja kustannustehokkuutta. Palvelu on alun perin kehitetty Pirkanmaan alueella. Kesäkuussa 2019 palvelu laajeni, kun Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Kymenlaakson, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun ja Lapin alueiden yksityistietiedot saatiin palveluun mukaan. Mukana on lisäksi tienpitoon liittyvien materiaalien sekä suunnittelu- ja hallinnointipalvelujen tarjoajia.

Yksityistielaki velvoittaa ilmoittamaan tiekunnan yhteystiedot yksityistierekisteriin

Hoitokunnan tai toimitsijan tehtävänä on yksityistielain mukaan ilmoittaa Maanmittauslaitoksen yksityistierekisteriin muuttuneet toimitsijan tai hoitokunnan puheenjohtajan nimi- ja osoitetiedot.

Muuttuneet tiedot on nyt mahdollista ilmoittaa myös Tienhoito.fi-palvelussa. Tietojen ilmoittaminen onnistuu Kartta-sivulla olevalla lomakkeella. Palvelun käyttö on tiekunnille maksutonta.

Ajan tasalla ja löydettävissä olevat tiekuntien yhteystiedot palvelevat niin tiekuntia kuin teiden käyttäjiäkin. Neuvoja ja lupia tienkäyttöön on entistä helpompi kysyä. Kesämökin omistaja voi etsiä kartalta oman tiekuntansa nimen ja ottaa yhteyttä toimitsijaan. Tilapäisen raskaan kuljetuksen suorittaja voi kysyä lupaa kuljetukselle ja vaikkapa tietoja lähellä olevista kääntöpaikoista.

Varsinaisten tienkäyttäjien ja osakkaiden lisäksi yhteystiedot ovat tarpeen myös viranomaisille, tapahtumien järjestäjille, kiinteistönvälittäjille, metsäalan toimijoille sekä putki-, kaapeli- ja sähkölinjojen korjaajille.

Palveluntarjoaja, liity mukaan

Tienhoito.fi-palvelussa yrittäjät voivat tarjota tienhoitoon liittyviä palvelujaan yksityisteiden tiekunnille, yksityisille henkilöille ja yrityksille.

Palvelussa olevat yrittäjät saavat tietonsa haluamiinsa palveluryhmiin, joita ovat tienhoitopalvelut, materiaalit, lanat ja muu tienhoitokalusto sekä asiantuntijapalvelut. Tienhoito.fi -palvelussa olevat yrittäjät ja yritykset ovat rekisteröityneet arvonlisäverovelvollisiksi ja ovat ennakkoperintärekisterissä.

Tienhoito.fi-palvelu on tuotettu Suomen metsäkeskuksen EU-rahoitteisissa kehittämishankkeissa.

Lisätiedot:
www.tienhoito.fi

Tienhoito.fi-palvelussa yrittäjät voivat tarjota tienhoitoon liittyviä palvelujaan.

.