Tee metsänkäyttöilmoitus Metsään.fi-palvelussa | Metsäkeskus

Tee metsänkäyttöilmoitus Metsään.fi-palvelussa

uutiskuva-metsaanfi-kartan-piirto-mki.jpg
Kun suunnittelet hakkuita, tee metsänkäyttöilmoitus Metsään.fi-palvelussa vähintään 10 päivää ennen töiden aloitusta.
Metsänkäyttöilmoituksen teko Metsään.fi-palvelussa onnistuu nyt kaikista kohteista. Voit itse rajata palvelun tilakartalle alueen, josta olet ilmoitusta tekemässä.

Metsään.fi-palvelussa on aiemmin pystynyt tekemään metsänkäyttöilmoituksen vain niiltä tiloilta, joilla on metsävaratietoa. Nyt palvelun käyttäjä voi itse piirtää metsänkäyttöilmoituksen kartalle kuvion, joka on suunniteltu hakattavaksi.

Myös metsäalan toimija voi tehdä Metsään.fi-palvelussa metsänkäyttöilmoituksen metsänomistajan puolesta, jos hänellä on suostumus metsätietoihin ja metsänomistajan valtuutus.

Lähetetyt metsänkäyttöilmoitukset tallentuvat palveluun kohtaan Asiointi – Metsänkäyttöilmoitukset. Niitä voi tarvittaessa selata ja avata.

Metsänkäyttöilmoitus tehtävä ennen hakkuita

Metsänkäyttöilmoitus on tehtävä aina hyvissä ajoin ennen hakkuiden aloitusta tai erityisen tärkeän elinympäristön käsittelyä. Työt voi aloittaa, kun ilmoituksen jättämisestä on kulunut vähintään 10 vuorokautta.

Kiireellisissä tapauksissa voi hakea poikkeusta metsänkäyttöilmoituksen määräajasta. Tällöin hakijalta veloitetaan metsänkäyttöilmoituksen käsittelystä 80 euroa. Metsään.fi-palvelussa täytettävään metsänkäyttöilmoitukseen voi merkitä pyynnön myös poikkeavasta määräajasta.

Lue lisää lakisääteisistä ilmoituksista

.