Syventävää verkkokoulutusta metsän omistamisesta

Verkkoluennoille on helppo osallistua esimerkiksi kotoa käsin.
Suomen metsäkeskuksen Metsään-jatkokurssi tarjoaa syventävää tietoa ajankohtaisista ja päivän polttavista metsäasioista. Koulutukseen ovat tervetulleita jo hieman metsäomaisuuteensa ja sen hoitoon tutustuneet metsänomistajat sekä kaikki, jotka kaipaavat syventävää tietoa metsäasioista. Verkkoluentoina toteutettavaan koulutukseen on helppo osallistua mistä tahansa.

Ensimmäiset verkon kautta järjestetyt koulutukset metsänomistajille pidettiin vuosi sitten. Verkkoluentokursseille ovat voineet osallistua myös ne, joille tiettyyn paikkaan sidottuun lähiopetukseen osallistuminen on mahdotonta.

Vuoden aikana Metsäkeskus on järjestänyt verkkoluentoina muun muassa Metsään-peruskurssin kahdesti, runsaasti koulutusta yksityistieasioista, Metsään-verokurssin sekä useita webinaareja metsäalan toimijoille. Pääsiäisen jälkeen käynnistyvä Metsään-jatkokurssi tuo suositun koulutuksen uudelle tasolle.

- Verkkokoulutuksiimme on osallistunut henkilöitä, jotka eivät ehkä koskaan voisi osallistua perinteiseen luokkakoulutukseen. Perinteiset koulutukset ovat joillekin liian kaukana tai perhetilanteen vuoksi aikuisen pitää olla kotona. Mukava yllätys on ollut myös se, että verkkoluennot ovat tavoittaneet ulkomailla asuvia metsänomistajia. Meillä on ollut mukana osallistujia esimerkiksi Ruotsista, Belgiasta ja onpa mukana ollut Thaimaassa talvet viettävä suomalainen, iloitsee metsänomistajapalvelujen asiantuntija Kaisa Laitinen.

Verkkoluennot tallennetaan

Verkkoluennot ja webinaarit monipuolistavat Metsäkeskuksen koulutustarjontaa ja mahdollisuuksia tarjota erilaisia koulutuksia metsänomistajille ja metsäalan toimijoille. Verkkoluennot myös nauhoitetaan, ja tallenteen avulla osallistujat voivat palata luennon aiheisiin. 

- Metsäkeskuksen koulutuksia kehitetään koko ajan. Lähiopetukselle luokassa ja maastossa on edelleen oma paikkansa. Tiedot kaikista koulutuksistamme löytyvät tapahtumakalenteristamme. Sieltä tietoa voi hakea esimerkiksi toteutustavoittain, jolloin on helppo nähdä kaikki nyt tiedossa olevat verkkokoulutukset ja webinaarit, Laitinen kertoo.

4.4.2018 käynnistyvällä Metsään-jatkokurssilla luentojen aiheina ovat metsävaratieto, suometsien hoito, yksityistieasiat, talousmetsien luonnonhoito ja metsätuhot.

Tarkemmat tiedot verkkoluentoina toteutettavasta Metsään-jatkokurssista ja koulutukseen ilmoittautuminen Suomen metsäkeskuksen tapahtumakalenterin kautta.