Silva Metsänäyttely kutsuu nuoria tulevaisuuden tekijöitä | Metsäkeskus

Silva Metsänäyttely kutsuu nuoria tulevaisuuden tekijöitä

uutiskuva-silva
Silvassa nähdään erilaisia työnäytöksiä.
Silva Metsänäyttely järjestetään Joensuun Laulurinteellä 6.-7.9.2019. Näyttelyyn odotetaan jälleen yli 150 näytteilleasettajaa ja yli 20 000 kävijää.

Silvan teema on tänä vuonna Metsä vastaa huomiseen. Teemalla halutaan nostaa esiin erityisesti metsän mahdollisuudet kiertotaloudessa ja hakea uusia ratkaisuja ja vaihtoehtoja muun muassa muoville.  

Lisäksi nuoret, tulevaisuuden tekijät ovat tapahtuman keskiössä ja nuoret pääsevät tutustumaan metsän tarjoamiin mahdollisuuksiin. Silva-näyttelyssä esillä ovat myös metsään liittyvät harrastukset ja metsän vaikutukset hyvinvointiin.  

Luvassa monenlaista ohjelmaa  

Silvassa kävijät pääsevät tutustumaan monipuoliseen metsäaiheiseen ohjelmaan, työnäytöksiin ja kone-esittelyihin.  

Perjantaina ohjelmassa on muun muassa nuorisopaneeli, jossa keskustellaan metsien ja kiertotalouden mahdollisuuksista ja nuorten osallisuudesta metsien tulevaisuuteen. Lisäksi lavalla nähdään Asuja puukuidusta -muotinäytös.  

Koululaisryhmille näyttelyalueella on tehtävä- ja tietorastiverkosto.  

Suomen metsäkeskuksen osastolla tarjolla tietoa metsistä 

Metsäkeskuksen osastolla 225 pääset tapaamaan metsäalan ammattilaisia. Tarjolla on tietoa Metsään.fi-palvelusta, Kemera-tuista, tieasioista ja metsätilan sukupolvenvaihdoksesta. Tervetuloa keskustelemaan metsänhoidosta ja -omistamisesta!  

Metsäkeskuksen asiantuntijoita voi jututtaa myös muilla osastoilla. Metsäkeskuksen yrityspalveluita pääsee tapaamaan osastolla 245 ja UusiutuWat-hankkeen bioenergian asiantuntijoita osastolla 241. Luomua ja luonnontuotteita metsävaratietoihin -hanke ja Sopeutumiskyvyllä uusiutumista ja liiketoimintaa maaseutumaisemaan -hanke esittäytyvät osastolla 258.   

Silvan järjestävät ProAgria Pohjois-Karjala ja Suomen metsäkeskus.  

Silva on avoinna perjantaina 6.9.2019 klo 10-18 ja lauantaina 7.9.2019 klo 9-16.  

Tapahtumaan on vapaa pääsy.  

 

.