Sarka-messuilla keskustellaan metsänhoidosta ja hakkuumääristä

uutiskuva-sarka-metsanhoito.jpg
Taimikonhoito vauhdittaa metsän kasvua. Seinäjoen Sarka-messuilla keskustellaan aiheesta.
Metsäteollisuuden investoinnit vauhdittavat metsien hakkuita eri puolilla Suomea. Kuinka metsänomistajat voivat ylläpitää ja lisätä metsien kasvua? Miten luontoarvot huomioidaan, kun hakkuumäärät lisääntyvät? Entä millainen metsä on sijoituskohteena? Metsäalan asiantuntijat vastaavat näihin kysymyksiin Seinäjoen Sarka-messuilla.

Suomen metsäkeskus ja metsäalan toimijat järjestävät Sarka-messuilla ”Metsä, kehno pankki mutta oiva rahasampo” -paneelikeskustelun, jossa alan asiantuntijat puhuvat metsien käytöstä ja hakkuumahdollisuuksista.

Metsien hakkuumäärät ovat nousseet viime vuosina. Suomen metsäkeskuksen elinkeinopäällikön Yrjö Ylkäsen mukaan kasvun varaa on edelleen, mutta se edellyttää nykyistä aktiivisempaa metsien hoitoa, taimikoiden raivausta ja nuorten metsien kunnostusta.

- Esimerkiksi Etelä- ja Keski-Pohjanmaalla yhteensä miljoonan kuutiometrin lisäys vuotuisiin hakkuumääriin toisi 50 miljoonaa euroa lisää rahaa maakuntien aluetalouteen kantorahatuloina ja puunkorjuun yrittäjätuloina, kerrannaisvaikutuksista puhumattakaan. On myös hyvä muistaa, että hoidettu metsä on omistajalleen aina taloudellisesti arvokkaampi kuin hoitamaton, Ylkänen sanoo.

Messujen paneelikeskustelussa puhutaan myös ilmastonmuutoksesta, metsien hiilensidonnasta ja talousmetsien luonnonhoidosta. Metsäpaneelissa ovat mukana metsäjohtaja Juha Mäntylä Metsä Groupista, metsävaltuuskunnan puheenjohtaja Mikko Tiirola MTK:sta, teollisuusneuvos Ilkka Kylävainio Keitele Groupista ja metsätalousyrittäjä Rami Mattila Ilmajoelta. Keskustelua juontavat messuemäntä Susanna Laine ja Metsäkeskuksen aluejohtaja Jorma Vierula.

Sarka-messut järjestetään 2.–3.2.2018 Seinäjoki Areenalla. Metsäkeskuksen messuosastolla (Bb6b, B-halli) kerrotaan yleisölle esimerkiksi ajankohtaisista metsäalan koulutuksista, metsätilan sukupolvenvaihdoksesta, puurakentamisesta, lämpöyrittäjyydestä, kulotuksesta ja turvesoiden metsittämisestä. Osastolla esitellään myös Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelua.

”Metsä, kehno pankki mutta oiva rahasampo” -paneelikeskustelu Seinäjoki Areenalla Sarka-messujen päälavalla perjantaina 2.2.2018 klo 13.