Sahateollisuuden tukkienmittausjärjestelmiä valmistava Finnos Oy menestyi Kasvu Openissa | Metsäkeskus

Sahateollisuuden tukkienmittausjärjestelmiä valmistava Finnos Oy menestyi Kasvu Openissa

uutiskuva-kasvuopen.jpg
Finnos Oy voitti Kasvu Openissa startup-sarjan. Voittajat juhlivat Jyväskylässä Kasvu Open Karnevaaleilla.
Finnos Oy voitti startup-yritysten sarjan Kasvu Open Karnevaaleilla. Voittajayritys valittiin finaaliin metsä- ja luontoyrittäjyyden kasvupolulta. Suomen metsäkeskus oli kasvupolun kumppanina yhdessä METO metsäalan yrittäjien ja Suomen Luontoyrittäjyysverkoston kanssa.

Kasvu Openin ideana on tarjota kasvuyrityksille maksutonta valmennusta ja uusia ideoita kasvun vauhdittamiseksi. Metsä- ja luontoyrittäjyyden kasvupolulle haki kaikkiaan lähes 70 yritystä. Jokaiselta eri kasvupolulta valittiin yhteensä 100 yritystä finaaliin Kasvu Open Karnevaaleille, joka järjestettiin Jyväskylässä 24.-25. lokakuuta.

Finnos Oy:llä on edellytykset kansainväliseen kasvuun

Finnos Oy on lappeenrantalainen vuonna 2016 perustettu startup-yritys, joka kehittää ja valmistaa sahateollisuuteen tukkienmittausjärjestelmiä. Finnoksen järjestelmillä asiakkaat pystyvät lisäämään raaka-ainetehokkuutta ja parantamaan tuotelaatua sahateollisuudessa. Tukkienmittausjärjestelmä läpivalaisee tukit ja tulosten perusteella optimoi sahatavaran oikeisiin tuotteisiin.

Finnos Oy oli yksi sadasta Kasvu Open -finalistista myös vuonna 2017. Yritykselle jäi vielä kasvunnälkää ja nyt uudella kaudella 2018 Finnos Oy voitti startup-sarjan.

- Kasvu Openista oli meille selkeästi hyötyä. Monta virhettä jäi varmasti tekemättä, kun saatiin keskustella asioista osaavien asiantuntijoiden kanssa, toteaa toimitusjohtaja Jere Heikkinen.

Finnoksella on näyttöjä siitä, että asiakkaat ovat valmiita maksamaan oikeista ratkaisuista. Yritys on ottanut lentävän lähdön liiketoimintakaupallaan. Tuotteella on erinomaiset edellytykset kansainväliseen kasvuun ja uusiin liiketoimintamalleihin, tuomaristo luonnehtii voittajaa.

Metsä- ja luontopalveluyrityksille on oma kasvupolku myös ensi vuonna

Maakunnista haetaan jälleen yrityksiä uudelle metsä- ja luontoyrittäjyyden kasvupolulle vuodelle 2019. Tavoitteena on saada kattavasti yrityksiä osallistumaan oman toiminnan kehittämiseen ja kasvun hakemiseen.

Metsäkeskuksen yrityspalvelujen asiakasneuvojat tarjoavat metsä- ja luontopalveluyrityksille apua kasvupolulla. Tutustu metsä- ja luontoyrittäjyyden kasvupolkuun sekä hakuohjeisiin kasvupolun sivuilla.

Suomen metsäkeskus ja palvelupäällikkö Sanna Kasurinen palkittiin Kasvu Open karnevaalissa vuoden 2018 kasvupolku-kumppanina. Menestyksen ja hyvän palautteen kannustamana Suomen metsäkeskus lähtee hyvillä mielin mukaan Kasvu Openiin myös tulevalle kaudelle 2019.

.