Pyörillä kulkeva näyttely innostaa tutustumaan biotalouteen

uutiskuva-bioaika.jpg
Bioaika-rekan sisällä on kaikkiaan 25 vuorovaikutteista kohdetta, jotka kertovat metsäbiotaloudesta ja energian käytöstä.
Suomen metsäkeskus on mukana metsäalan yhteisellä Bioaika-tapahtumakiertueella. Kiertävä biotalousnäyttelyrekka pysähtyy syksyn aikana noin 60 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Bioaika-tapahtumakiertue suuntaa syksyn aikana lukiopaikkakunnille. Koululaiset ja muu yleisö pääsee tutustumaan rekassa kulkevaan tiedekeskusnäyttelyyn, joka esittelee biotalouden mahdollisuuksia.

Näyttelyssä voi esimerkiksi katsella virtuaalilaseilla metsätyömaata, tutkia uusia puupohjaisia tuotteita ja kokeilla, kuinka hiilidioksidipäästöt vähentyvät biotalouden keinoilla. Rekan sisällä on kaikkiaan 25 vuorovaikutteista kohdetta, jotka kertovat metsäbiotaloudesta ja energian käytöstä. Pyörillä kulkeva näyttelykokonaisuus taittaa kilometrejä biopolttoaineella.

- Bioaika on kutsu jokaiselle tulla rakentamaan yhteistä tulevaisuutta, joka pohjautuu luonnonvarojen kestävälle käytölle, sanoo kiertueen yhteyspäällikkö Kristiina Vuopala Metsähallituksesta.

Metsäkeskus on mukana Bioaika-toreilla

Suomen metsäkeskus on mukana noin 30 paikkakunnalla Bioaika-tapahtumakiertueen Bioaika-toreilla. Metsäalan kiertuekumppaneiden teltat kohoavat pysähdyspaikoilla näyttelyrekan läheisyyteen.

Elokuun puolivälissä alkavalla Bioaika-rekan koululaiskiertueella tiedekeskusnäyttelyyn tutustuvat päivisin 13–19-vuotiaat nuoret. Metsäkeskus kutsuu metsänomistajia, alan toimijoita ja metsäasioista kiinnostuneita Bioaika-torille arki-iltaisin ja viikonloppuisin, jolloin näyttely on avoinna kaikelle yleisölle. Syksyn koululaiskiertueella rekka pysähtyy noin 60 paikkakunnalla.

Metsäkeskus esittelee tapahtumissa Metsään.fi-palvelua sekä hankkeita ja koulutuksia. Kiertueen koko ohjelmasta on lisätietoa Metsäkeskuksen tapahtumat–sivuilla ja Bioajan nettisivuilla.

Satavuotiasta Suomea juhlistava Bioaika-tapahtumakiertue päättyy Helsinkiin joulukuussa, jolloin nuorten kiertueen aikana luoma biotalousvisio luovutetaan Suomen päättäjille.

Bioaika-rekan tuottavat yhdessä Metsähallituksen Tiedekeskus Pilke ja Tiedekeskus Tietomaa. Kiertueen päärahoittajia ovat Suomen Metsäsäätiö ja Metsämiesten säätiö.