Postilakko voi hidastaa asiakirjojen saapumista Metsäkeskukseen | Metsäkeskus

Postilakko voi hidastaa asiakirjojen saapumista Metsäkeskukseen

uutiskuva-metsaanfi.jpg
Metsäasioita voi hoitaa sähköisesti Metsään.fi-palvelussa. Kuva: Mikko Vähäniitty/MCIPress
Maanantaina 11.11.2019 alkanut postilakko vaikuttaa kirjepostin kulkuun. Metsäasioinnissa kannattaa käyttää mahdollisuuksien mukaan Metsäkeskuksen sähköistä Metsään.fi-palvelua.

Uutinen 11.11.2019.

Suomen metsäkeskus suosittelee postilakon aikana sähköistä asiointia. Tämän hetkisen tiedon mukaan Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU:n jäsenten lakko hidastaa postin kulkua ajalla 11.11.–24.11.2019.

Postissa lähetetyt metsänkäyttöilmoitukset ja Kemera-asiakirjat saattavat saapua tavanomaista hitaammin Metsäkeskukseen, mikä vaikuttaa asiakirjojen käsittelyaikoihin. Vastaavasti myös Metsäkeskuksesta kirjeitse lähtevät päätökset kulkevat lakon aikana tavanomaista hitaammin. Valtaosa Metsäkeskuksen viranomaisasioinnista tapahtuu nykyään sähköisesti. 

- Nuoren metsän hoidon ja taimikon varhaishoidon työt voi aloittaa vasta sitten, kun hakemus on saapunut Metsäkeskukseen. Kannattaa varmistaa myös, että postitse lähetetyt metsänkäyttöilmoitukset ovat saapuneet perille Metsäkeskukseen ennen hakkuiden aloittamista. On hyvä muistaa, että asiakirjan toimittaminen perille Metsäkeskukseen on lähettäjän vastuulla, sanoo hankehallinnon asiantuntija Yrjö Niskanen Suomen metsäkeskuksesta.

Lakon aikana kannattaa käyttää metsäasioinnissa Metsäkeskuksen Metsään.fi-palvelua. Metsään.fi-palvelussa voi tehdä sähköisesti taimikon varhaishoidon ja nuoren metsän hoidon Kemera-rahoitushakemuksen ja -toteutusilmoituksen. Palvelun kautta voi tehdä myös metsänkäyttöilmoituksen.

Lisätietoa lakosta on Postin sivuilla

.