Osallistu turvallisesti Metsäkeskuksen koulutuksiin | Metsäkeskus

Osallistu turvallisesti Metsäkeskuksen koulutuksiin

Kannettavan tietokoneen ruudulla metsämaisema
Koronapandemian vuoksi monet Metsäkeskuksen koulutukset siirrettiin toteuttavaksi verkossa, yleisimmin webinaareina. 
Koronapandemian vuoksi monet Metsäkeskuksen koulutukset siirtyivät toteutettaviksi verkossa. Syyskuun alusta alkaen lähikoulutuksia on jälleen enemmän. Koulutuksissa noudatetaan valtionhallinnon turvaohjeistuksia.

Uutinen 25.6.2020

Metsäkeskus järjestää toimijoille ja metsänomistajille monipuolista koulutusta metsäalan elinkeinojen ja kokonaiskestävyyden edistämiseksi. Koronapandemian vuoksi monet koulutukset siirrettiin toteuttavaksi verkossa, yleisimmin webinaareina. 

Webinaari on verkkovälitteinen ja vuorovaikutteinen luento, johon voi liittyä turvallisesti omalta tietokoneelta internetyhteyden kautta. Webinaari mahdollistaa turvallisen opiskelun missä ja milloin vain, myös kotisohvalta. Webinaareihin on helppo osallistua, vaikka niistä ei olisi aikaisempaa kokemusta. 

- Noudatamme koulutusten järjestämisessä valtiohallinnon turvaohjeistuksia. Suunnitelmamme on, että syyskuun alusta lisäämme taas kontaktikoulutusten määrää. Osallistujien turvallisuus on meille tärkeää, ja siksi olemme koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi koonneet listan myös koulutuksen osallistujalle turvatoimista, sanoo HR-tiimin esimies Tuula Jusko Metsäkeskuksesta.

Metsään-starttipäivä järjestetään verkossa

Uusille ja tuleville metsänomistajille on syksyllä tarjolla aivan uudenlaista koulutusta, kun suosittu Metsään-starttipäivä järjestetään verkkotapahtumana 12. syyskuuta. Koulutus on tiivis ja vuorovaikutteinen puolen päivän webinaari, jossa käsitellään metsänomistuksen ja metsänhoidon alkeita ja perusasioita. 

- Koulutuksesta saa yleiskuvan metsänomistuksen asioista ja valtavasti linkkejä ja vinkkejä jatkoon. Tämän koulutuksen jälkeen on helppo jatkaa omaan metsään ja metsäasioihin tutustumista. Myöhemmin syksyllä järjestämme laajemman viiden luennon mittaisen Metsään-peruskurssin verkkoluentoina suomeksi ja ruotsiksi, kertoo metsänomistajapalvelujen asiantuntija Kaisa Laitinen Metsäkeskuksesta.

Metsään-peruskurssista on valmisteilla myös muutamia luokkakoulutustoteutuksia eri puolella Suomea. Ajantasaisimmat tiedot metsänomistajille suunnatuista koulutuksista ovat Metsäkeskuksen verkkosivujen tapahtumakalenterissa

Monipuolista koulutusta toimijoille

Toimijoille on syksyllä tarjolla koulutuksia muun muassa ympäristötuista, suometsien käsittelystä ja korjuusta sekä uhanalaisten lajien huomioimisesta metsätaloudessa. Toteutuksia on luvassa sekä webinaareina että kontaktikoulutuksina. Luonnonhoitokorttikokeita järjestetään useita.

Ajantasaisimmat tiedot toimijakoulutuksista ovat Metsäkeskuksen verkkosivujen tapahtumakalenterissa. Ennakkotietoa tulevista toimijoille suunnatuista koulutuksista saa helpoiten tilaamalla palvelualueittain (pohjoinen, itäinen, läntinen, kaakkoinen, eteläinen) noin neljä kertaa vuodessa koostettavan koulutuskirjeen. Kirjeessä kerrotaan tarkemmin, millaista koulutusta alueella on lähiaikoina tarjolla. Kirjeitä voi tilata Metsäkeskuksen verkkosivuilta.  

Tutustu tarkemmin Metsäkeskuksen koulutustarjontaan.

**********************************************

Koulutukseen osallistujan koronaturvatoimet

Metsäkeskus haluaa omalta osaltaan estää koronaviruksen leviämistä järjestämissään tilaisuuksissa muun muassa seuraavilla turvatoimilla ja -ohjeilla:

  • Tule paikalle vain terveenä. Jos sairastut tai epäilet sairastuneesi, voit perua osallistumisesi lyhyelläkin varoitusajalla ottamalla yhteyttä koulutuksen järjestäjään. Peru osallistumisesi myös, mikäli lähipiirissäsi on sairausepäily. 
  • Tavatessa emme kättele.
  • Noudatamme vähintään 1-2 metrin turvaväliä mahdollisuuksien mukaan. 
  • Noudatamme hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. 
  • Tilanteesta johtuen emme järjestä tilaisuuksissamme tarjoilua. Halutessasi voit ottaa mukaan omat eväät. 
  • Ota mukaan omat muistiinpanovälineet. 
  • Kukin osallistuja arvioi tartuntariskinsä itse ja päättää tilaisuuteen osallistumisesta sen perusteella.
     

.