Mobiilisovellus tuo Metsään.fi-palvelun kännykkään | Metsäkeskus

Mobiilisovellus tuo Metsään.fi-palvelun kännykkään

Metsään.fi-palvelu on pian käytettävissä myös oman mobiilisovelluksen kautta. Sovellus on ladattavissa puhelimiin ja tabletteihin kesäkuun aikana sovelluskaupoista.

Kantoon-sovelluksen avulla Metsään.fi-palvelua on entistä näppärämpi hyödyntää myös maastossa. Sovelluksesta löytyvät Metsään.fi-palvelun kartat ja paikannus, metsätilojen tiedot, kuviotiedot ja hakkuu- ja hoitoesitykset sekä luontokohteet ja se on tarkoitettu Metsään.fi-palvelun metsänomistajakäyttäjille. Bitcompin tuottaman sovelluksen vuosihinta on noin 20 euroa ja se on saatavilla mobiilisti sekä Windows Phone, Android että iOS -laitteisiin.

Vuodesta 2015 alkaen Metsäkeskuksen valtion tuella tuottama Metsään.fi-palvelu avattiin myös sovellusten kehittäjille. ”Sovellusten toimittajille on avautunut mahdollisuus tehdä palveluita, jotka hyödyntävät Metsään.fi-palvelun tietoja metsänomistajan suostumuksella. Kantoon-sovellus on tästä hyvä esimerkki. Toivomme Metsään.fi-palvelun ympärille syntyvän tarjontaa kaupallisina sovelluksina, jotka tuottavat lisäarvoa metsänomistajille ja metsäalan palveluntarjoajille” maalaa tulevaisuutta metsänomistajien palvelupäällikkö Veikko Iittainen.

Metsään.fi on metsänomistajien ja metsäalan toimijoiden yhteinen asiointipalvelu, joka yhdistää osapuolet saman tiedon äärelle. Palvelu tuo tuoreen metsätiedon käden ulottuville ja tekee metsäasioiden hoitamisen vaivattomaksi. Palvelun käyttö muuttui maksuttomaksi yksityisille metsänomistajille sekä yhteismetsien osakkaille 1.3.2015 alkaen.

Lisätietoja:

Veikko Iittainen
metsänomistajien palvelupäällikkö
029 432 5406
veikko.iittainen(at)metsakeskus.fi

.