Metsävisavoittaja löytyi Siikaisista | Metsäkeskus

Metsävisavoittaja löytyi Siikaisista

Eveliina Vehkala Siikaisten yhtenäiskoulusta on voittanut valtakunnallisen Metsävisan.
Yläkoululaisille vuosittain järjestetävän valtakunnallisen Metsävisan voittaja vuosimallia 2014 on Eveliina Vehkala Siikaisten yhtenäiskoulusta.

Voittaja ratkottiin valtakunnallisessa finaalissa, joka käytiin Espoon Nuuksiossa 27.toukokuuta. Valtakunnalliseen maasto-oloissa pidettyyn finaaliin oli kutsuttu 13 maakuntansa aluekarsinnan voittanutta nuorta. Metsävisan ensimmäinen osa käytiin kouluissa helmikuussa, jolloin kaikkiaan yli 26 tuhatta yläkoululaista ympäri valtakuntaa vastasi metsää, sen hoitoa ja käyttöä, koskeviin kysymyksiin. 

Vehkalan voitto oli jo neljäs Metsävisan ykköspaikka Satakuntaan tällä vuosituhannella. Vuonna 2010 Metsävisan voiton korjasi Tero Perävainio, Uotilanrinteen peruskoululta Raumalta. Vuosina 2002 ja 2005 Metsävisan voittoa juhlittiin Eurajoen yhteiskoulussa, kun finaalin voiton nappasi ensin Henriikka Haapalahti ja kolme vuotta myöhemmin Antti Hakala.  

Metsävisan järjestävät Biologian ja maantieteen opettajien liitto BMOL ry ja Suomen Metsäyhdistys. Suomen metsäkeskus on mukana maakuntatason kilpailun järjestämisessä. Palkintojen jakajina ja rahoittajina Mestävisassa toimivat myös OP-Pohjola, Metsä Group, UPM Metsä, Stora-Enso Metsä ja Metsähallitus, sekä Suomen metsäsäätiö.

Metsänomistajat – MTK, metsänhoitoyhdistykset ja metsänomistajien liitot – ovat arponeet visassa menestyneille nuorille kahden viikon kesätyöpestejä.

Metsävisasta Metsäkeskuksessa Satakunnan osalta vastaa Ilkka Laurila.
Lisätietoja Metsävisasta ja muusta kouluyhteistyöstä Lounais-Suomessa antaa
Hanna Kovala

Suomen metsäyhdistyksen tiedote finaalista. 

.