Metsänkäyttöilmoituksen tekeminen käy käden käänteessä | Metsäkeskus

Metsänkäyttöilmoituksen tekeminen käy käden käänteessä

Metsänkäyttöilmoituksen voi nyt tehdä Suomen metsäkeskuksen ylläpitämässä Metsään.fi-palvelussa. Metsänkäyttöilmoitusta tehdessä tiedot siirtyvät automaattisesti ilmoitukselle ja parhaimmillaan ilmoituksen tekeminen vaati vain muutaman klikkauksen.

Metsään.fi-palvelusta löytyvät jo satojen tuhansien metsätilojen tiedot, esimerkiksi puustotiedot, metsänhoito- ja hakkuuehdotukset ja suojellut luontokohteet. Metsänkäyttöilmoituksen valittujen kuvioiden tiedot, esimerkiksi ehdotettu hakkuu, siirtyvät automaattisesti metsänkäyttöilmoituslomakkeeseen, mutta tietoja voi myös halutessaan muuttaa.

Metsänomistaja voi tehdä metsänkäyttöilmoituksen verkossa, jos hän on Metsään.fi-palvelun käyttäjä. Metsänkäyttöilmoituksen voi palvelussa tehdä myös metsäalan toimija. Toimijoilta edellytetään metsänkäyttöilmoituksen tekemiseen metsänomistajan antamaa suostumusta eli tietojen katselulupaa. Toimijoilla on lisäksi oltava metsänomistajan valtuutus kyseisen ilmoituksen hoitamiseen. Tätä kysytään erikseen ilmoitusta laadittaessa.
 
Metsänkäyttöilmoituksen voi edelleen toimittaa Metsäkeskukseen myös paperilla. Metsäalan organisaatioilla on jo aiemmin ollut mahdollisuus käyttää sähköistä tiedonsiirtopalvelua, jonka kautta metsäalan toimijat voivat toimittaa metsänkäyttö- ja muita lakisääteisiä ilmoituksia Metsäkeskukseen. Metsälain edellyttämä metsänkäyttöilmoitus on tehtävä Metsäkeskukseen vähintään 10 vuorokautta ennen suunniteltua hakkuuta.

Metsänkäyttöilmoituksen täyttämistä voit kokeilla Metsään.fi-palvelun mallitilassa >>
 
Tervetuloa OKRA Maatalousnäyttelyyn tutustumaan Metsään.fi-palveluun! Löydät Metsäkeskuksen Luonnonvarat –teltasta osastolta B 21. Lue lisää Metsäkeskuksen ohjelmasta Okra-messuilla >>

.