Metsäkeskus on jälleen mukana Metsämessuilla

Metsäkeskus on mukana Metsämessuilla Helsingin Messukeskuksessa 10.–12.11.2017. Messuille odotetaan tänä vuonna noin 40 000 kävijää.

Oletko jo tutustunut Metsään.fi-palveluun perusteellisesti? Suomen metsäkeskuksen messuosastolla on metsäinen tietonurkkaus ”Kannon nokassa”, johon messukävijät voivat istahtaa hetkeksi kuulolle.

Tietonurkkauksessa voi saada vinkkejä Metsään.fi-palvelun ja sen monipuolisten karttaominaisuuksien käyttöön. Metsäkeskuksen asiantuntijat kertovat, kuinka metsänomistajan tavoitteet näkyvät palvelussa ja kuinka toimijoille annetaan suostumus oman metsätilan tietoihin. Tietonurkkauksessa neuvotaan myös, kuinka palvelussa voi hakea Kemera-tukea, tarjota työkohteita toimijoille ja tehdä metsänkäyttöilmoituksen.

Metsälavalla puheenvuoroja hiilinieluista ja digitalisaatiosta

Metsäkeskuksen asiantuntijat esiintyvät messujen aikana Metsälavalla. Metsätietopäällikkö Henna Etula puhuu aiheesta ”Metsätieto digitalisoituu”. Elinkeinopäällikkö Leena Leskinen ja metsänhoidon johtava asiantuntija Markku Remes kertovat aiheesta ”Suomen metsät hiilinieluina”. Metsätilarakenteen johtava asiantuntija Antti Pajula vastaa kysymyksiin kyselytunnilla, jonka teemana on ”Vaihtoehdot metsätilan sukupolvenvaihdokseen”.

Koko Metsälavan ohjelman löydät Messukeskuksen Metsämessut-sivulta. Metsäkeskus järjestää messuilla myös sähköisen kilpailun, johon voi osallistua Metsäinen-sovelluksen, QR-koodin tai selaimen kautta.

Seminaari metsäsijoittamisesta

Metsämessujen yhteydessä perjantaina 10.11. kello 13 alkaen on metsäsijoittamisseminaari ”Rahat metsästä vai rahat metsään”. Seminaarin järjestää Metsät aktiivisiin käsiin -hanke. Katso seminaarin ohjelma.

Metsäkeskuksen oma osasto on osa Biotalous-yhteisosastoa, jossa mukana ovat myös maa- ja metsätalousministeriö, Maanmittauslaitos, Suomen riistakeskus, Evira, Luonnonvarakeskus ja Metsähallitus. Lue lisää Metsäkeskuksen osastosta.

Metsämessuilla odotetaan tänä vuonna noin 40 000 kävijää. Perjantaina messuosastoihin tulee tutustumaan noin 9 000 koululaista. Lisäksi tänä vuonna on jaettu lippuja 4 000 lukiolaiselle, jotka vierailevat messuilla viikonlopun aikana.