Metsäkeskuksen koulutuksissa ennätysmäärä osallistujia viime vuonna | Metsäkeskus

Metsäkeskuksen koulutuksissa ennätysmäärä osallistujia viime vuonna

uutiskuva-koulutukset2.jpg
Metsäkeskuksen verkkokoulutuksiin ja webinaareihin voi osallistua kotoa omalta tietokoneelta nettiyhteyden kautta.
Suomen metsäkeskus järjesti viime vuonna lähes 800 koulutustilaisuutta metsänomistajille ja metsäammattilaisille. Metsäkeskuksen koulutuksiin osallistui yli 17 000 metsänomistajaa ja noin 6 000 ammattilaista. Osallistujamäärä ylitti edellisvuosien ennätykset.

Uutinen 27.3.2020 

Suomen metsäkeskuksen viime vuoden koulutuksista suosituimpia olivat verokoulutukset ja metsätilan sukupolvenvaihdoksiin liittyvät koulutukset. Myös koulutukset talousmetsien luonnonhoidosta ja metsätuhoista kiinnostivat osallistujia. 

– Verokoulutukset ovat jo vuosia olleet kestosuosikki, mikä näkyy niin osallistujamäärissä kuin asiakaspalautteessa. Verotuksen ja veroilmoituksen kanssa kaikki metsänomistajat ovat vuosittain jollain tavalla tekemisissä, sanoo metsänomistajatietopalveluiden asiantuntija Kirsi Greis Suomen metsäkeskuksesta. 

Greisin mukaan sukupolvenvaihdoskoulutukset kiinnostavat myös, koska Suomessa metsänomistajaksi tullaan usein perinnön kautta. Omaisuusjärjestelyissä on monia eri vaihtoehtoja, ja päätöksille haetaan vahvistusta koulutuksista ja seminaareista. 

Metsänomistajille suunnattuja koulutuksia oli viime vuoden aikana 580 ja metsäammattilaisille suunnattuja koulutuksia noin 200. Koulutuksia järjestettiin sisä- ja maastokoulutuksina sekä lisäksi tarjolla oli verkkokoulutusta ja webinaareja. 

Sähköisten koulutusten suosio kasvaa

Metsäkeskus on tuottanut verkkokoulutukset esimerkiksi nuoren metsän hoidon, istutuksen ja maanmuokkauksen omavalvonnasta, Laatumetsä-sovelluksen käytöstä omavalvonnan apuvälineenä sekä käytäväharvennuksesta. Verkkokoulutukset keräsivät viime vuonna yli pari sataa osallistujaa.  

Webinaareista suosituimpia olivat webinaarisarjat metsätilan sukupolvenvaihdoksesta sekä uudesta yksityistielaista ja tienhoidosta. Metsäkeskuksen webinaareja seurasi viime vuonna yhteensä yli kaksi tuhatta metsäasioista kiinnostunutta. 

– Webinaariin on helppo osallistua joko työpaikalta tai kotoa sekä sovittaa koulutus kalenteriin. Osallistujat ovat antaneet palautetta, että webinaarien aiheet ovat ajankohtaisia ja luennoitsijat asiantuntevia. Myös tekniikka on toiminut hyvin, kertoo henkilöstöasiantuntija Taina Kokko Suomen metsäkeskuksesta. 

Koulutuksia verkossa toukokuun loppuun saakka

Metsäkeskus tarjoaa kuluvana vuonnakin monipuolista koulutusta metsäasioista. Toukokuun loppuun saakka tapahtumat ja koulutukset toteutetaan mahdollisuuksien mukaan verkossa. 

Lue lisää uutisesta: Metsäkeskuksen tapahtumat ja koulutukset siirretään verkkoon tai uuteen ajankohtaan 

Tutustu tuleviin koulutuksiin ja tapahtumiin

Lisätietoa verkkokoulutuksista  ja webinaareista

.