Metsäkeskuksen aluejohtajaksi valittiin Helena Herttuainen

uutiskuva-herttuainen1.jpg
Helena Herttuainen aloittaa Metsäkeskuksessa läntisen palvelualueen aluejohtajana helmikuussa. (Kuva: Veikko Somerpuro)
Suomen metsäkeskuksen läntisen palvelualueen tuore aluejohtaja on metsänhoitaja Helena Herttuainen. Herttuaisella on vahva osaaminen niin sidosryhmätoiminnasta kuin metsäisistä sisällöistä.

Helena Herttuainen siirtyy Metsäkeskukseen Suomen 4H-liiton Etelä-Suomen aluejohtajan paikalta. Hän on myös valtakunnallisen metsäneuvoston jäsen, Uudenmaan, Hämeen ja Kaakkois-Suomen maakunnallisten metsäneuvostojen jäsen ja varajäsen sekä vuoden 2019 loppuun Loimu ry:n puheenjohtaja.

- Aivan huikea juttu, aloitan innolla Metsäkeskuksen riveissä. Odotan tehtävästä eniten ihmisten kohtaamisia ja uusien asioiden oppimista, Herttuainen sanoo.

Herttuaisella on laajat sidosryhmäverkostot, jotka auttavat aluejohtajan päätehtävässä - metsäalan kehityksen edellytyksiin vaikuttamisessa läntisellä palvelualueella. Herttuainen aloittaa tehtävässä 1.2.2019 ja hänen toimipaikakseen tulee Tampere.

- Tässä myös eräällä tavalla ympyrä sulkeutuu. Kun valmistuin, ensimmäinen työni oli 4H-liiton Hämeen piirin hallinnoimassa hankkeessa. Ja nyt toimistoni tulee samalle alueelle, Herttuainen jatkaa.

Aluejohtajan paikka tuli avoimeksi, kun nykyinen aluejohtaja Jorma Vierula jää eläkkeelle. Aluejohtajan tehtävään saatiin 22 hakemusta.

Metsäkeskuksessa aloittaa myös uusi ohjelmapäällikkö

Metsäkeskuksessa täytettiin myös toinen avaintehtävä. Nykyiset asiantuntijaohjelmat yhdistettiin yhdeksi metsäalan elinkeinojen ja kestävyyden kehittämisohjelmaksi. Tätä ohjelmaa varten perustettiin uusi ohjelmapäällikön tehtävä. Tehtävään valittiin metsänhoitaja, KTM Sanna Kasurinen.

Kasurinen on toiminut 1.4.2015 alkaen Metsäkeskuksessa yritys- ja yhteisöpalvelujen valtakunnallisena palvelupäällikkönä.

Uudella kehittämisohjelmalla tavoitellaan muun muassa metsän- sekä luonnonhoidon, tilarakenteen kehittämisen sekä metsätieosaamisen vaikuttavuuden kasvattamista.

Onnittelut molemmille henkilöille valinnasta ja menestystä tehtävissä!